login

Pagina 1 van 4

John de Wolf op de zeepkist voor werkzoekende vijftigplusser

Nederland vergrijst en steeds meer vijftigplussers zitten ongewenst thuis op de bank. Vandaar dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid oud-profvoetballer John de Wolf tot boegbeeld heeft gebombardeerd. “De vooroordelen moeten doorbroken worden. Een enthousiaste vijftigplusser is juist een cadeautje voor het bedrijf”, vertelt De Wolf gedreven.

Lees meer...

Bedrijfsleven wint middelbare scholieren voor zich via landelijke ontwerpwedstrijd

Op 10 mei jl. vond de ontknoping plaats van het educatieve programma Eureka!Cup waarvoor zes bedrijven en overheidsinstellingen een technologisch vraagstuk uitschreven voor middelbare scholieren. Zij vroegen de leerlingen om een innovatieve oplossing te bedenken en te ontwerpen voor een vraagstuk waar zij als organisatie mee te maken hebben. Die vraag sloeg aan! Bijna 10.000 leerlingen uit de onderbouw van havo en vwo bogen zich op school over de opdrachten. Zij deden uitgebreid onderzoek, kwamen met een innovatie op de proppen en bouwden een prototype.

Lees meer...

Bedrijven Land van Cuijk zetten poorten open voor basisonderwijs

Ook dit jaar hebben 50 bedrijven in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg op 29, 30 en 31 maart hun poorten open gezet voor leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs. TechnoPromo in Cuijk organiseerde dit evenement in 2017 al voor de tiende maal. Ook bij A+O aangesloten bedrijven hebben deelgenomen (Colt, Elpress, Goss, Lantech, Marel Stork Food en MGG Bergen).

Lees meer...

Defensie prima bron voor zij- instromers in de techniek

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland. Jaarlijks is er een instroom van zo’n 2.500 nieuwe militairen, in uiteenlopende vakgebieden. Maar datzelfde aantal stroomt elk jaar ook uit. Het zijn kandidaten met net iets meer; met discipline, teamgeest en goede scholing. Kandidaten die prima geschikt zijn voor zij-instroom in de techniek. Bovendien helpt Defensie ze graag aan de juiste opleiding en begeleiding.

Lees meer...

"De grenzen moeten open voor buitenlandse werknemers"

Voor veel metalektrobedrijven wordt het, nu de economie weer aantrekt, steeds moeilijker om aan geschoold personeel te komen. Om die reden liet het A+O-bestuur door onderzoeksbureaus Panteia en Ockham IPS onderzoek doen naar kansrijke aanpakken voor het aantrekken en behouden van internationale studenten en talenten.

Lees meer...

Jongeren met arbeidsbeperking verbazen de bazen

Met een theatervoorstelling aan potentiële werkgevers laten zien welke talenten je in huis hebt. Die kans kregen jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs de afgelopen maanden binnen het project ‘Bazen Verbazen’. “En ze hebben de werkgevers écht verbaasd met hun ambitie en kunnen”, aldus landelijk coördinator Henk Krauwel. “Bazen merkten: ‘Deze doe-jongeren kan ik prima inzetten!’”

Lees meer...

Kartrekker Banenafspraak Aart van der Gaag: “We gaan onze doelstelling zeker halen”

Precies een jaar gelden begon Aart van der Gaag als ‘aanjager’ voor de Banenafspraak. Het is zijn missie tot 2026 in samenwerking met het bedrijfsleven 100.000 banen voor arbeidsbeperkten te realiseren. Hoe is op dit moment de stand van zaken? “Overal waar ik kom, zie ik ontzettend veel enthousiasme onder bedrijven.”

Lees meer...

Staatssecretaris Jetta Klijnsma: “Wij moeten arbeidsbeperkten een steuntje in de rug geven”

Ze is de vrouw achter de Participatiewet: Jetta Klijnsma. Als staatssecretaris moet zij ervoor zorgen dat er 100.000 banen voor arbeidsbeperkten in het bedrijfsleven komen. Hoe gaat ze dat doen en wat heeft ze werkgevers te bieden?

Lees meer...

Buitenstaanders?

Kent u het verhaal van de man die een hotel wilde beginnen? Hij selecteerde personeel zonder dat hij functiebeschrijvingen had, maar wel een duidelijke visie. Tijdens een speeddate sprak hij met 800 mensen uit de directe omgeving van het hotel. Hij had voor zichzelf maar één vraag: mag ik iemand of niet? Zo stelde hij het team samen, op basis van zijn intuïtie. En het mooie is: zijn hotel staat in de top 5 van beste hotels van de wereld. Van de 60 mensen die hij heeft aangenomen, zijn er slechts 2 afgevallen.

Lees meer...

Hou het jong op de werkvloer met Radio TechKnow

Wat wil de jeugd van tegenwoordig? Wat zoeken jongeren in een baan en wat verwachten zij van een werkgever? Hoe speel je in op de wensen van jonge technici en hoe houd je ze vast? Vragen die veel bedrijven stellen in de zoektocht naar jong technisch talent. TechniekTalent.nu biedt de helpende hand met Radio TechKnow: podcasts over vijf actuele en relevante thema's.

Lees meer...

Pagina 1 van 4