login

Pagina 1 van 2

Van opleidingen organiseren naar ervaringen organiseren

Leren wordt nog vaak met school en in bankjes zitten geassocieerd. Wie het zo ziet, organiseert het ook op die manier. Dat moet anders, vindt emeritus hoogleraar Robert-Jan Simons. “80 procent van wat werknemers leren bestaat uit ervaringsleren, leren door wat je doet in de praktijk. En wie zich dat realiseert, kan dat ook zo organiseren. Maar niet op een schoolse manier”.

Lees meer...

Nieuwe digitale tool om soft skills jongeren te testen

In mei jl. heeft STOOF, het opleidingsfonds voor uitzendkrachten, een online tool gelanceerd waarmee jongeren hun soft skills kunnen testen. De tool is er niet alleen voor uitzendkrachten, maar is voor alle jongeren beschikbaar. A+O nieuws praat erover met STOOF-directeur Adriana Stel.

Lees meer...

Deelnemers controlegroep 'Experiment Persoonlijk OpleidingsBudget' gezocht!

A+O geeft in opdracht van sociale partners uitvoering aan het experiment Persoonlijk Opleidingsbudget (POB). Binnen dit experiment  kregen 2.000 medewerkers een opleidingsbudget van € 1.000,-. Zij kunnen gedurende een jaar dit budget benutten voor opleidingen. Inmiddels zijn alle POB’s toegekend en is het niet meer mogelijk om deze aan te vragen.

Lees meer...

Gloednieuwe deeltijdstudie Ad Mechatronica in september van start

Op hbo-niveau je kennis verbreden en verdiepen

Vanaf september dit jaar start de tweejarige deeltijdopleiding Ad Mechatronica aan de Avans Hogeschool in Breda. Een gloednieuwe, modulair opgebouwde opleiding waarbij de praktijk centraal staat. “Deze deeltijdopleiding is dé manier om doorstroom vanuit het mbo te bewerkstelligen. En in het kader van een leven lang leren technici een volgende stap te kunnen bieden”, aldus Clemens van den Broek van Avans Deeltijd. “Bovendien kunnen de modulen ook los van elkaar gevolgd worden".

Lees meer...

Werkplekleren van start!

Geen betere leerschool dan de praktijk. Dit is de drijvende gedachte achter het project Werkplekleren. Door kennis op de werkvloer over te dragen en te benutten kunnen ervaren en nieuwe vakmensen elkaar stimuleren om het beste uit hun vakmanschap te halen. Met de openingsconferentie van de verschillende technische opleidings- en ontwikkelingsfondsen op 23 mei jl. is het project vorige week nu echt van start gegaan.

Lees meer...

Pagina 1 van 2