login

Pagina 1 van 3

Experiment A+O met Persoonlijk OpleidingsBudget

In opdracht van de sociale partners doet A+O een experiment met het Persoonlijk OpleidingsBudget. Eén van de bedrijven die aan het experiment deelneemt, is de PBF Group. Het Nederlandse deel van het bedrijf is bezig om de omslag te maken van een productiebedrijf naar een bedrijf dat zich richt op productontwikkeling. Om de medewerkers in dat proces mee te krijgen, biedt het bedrijf medewerkers scholing aan.

 

Lees meer...

Made in Holland: Van Raam aangepaste fietsen

“Wij zorgen gewoon goed voor onze mensen”

Nederland telt talloze succesvolle metalektrobedrijven. Bedrijven die als vanzelfsprekend investeren in (sociale) innovatie. Waar de medewerkers trots zijn op ‘hun’ producten. Wat is het geheim van deze ondernemingen? Ditmaal in de serie ‘Made in Holland’: Van Raam uit Varsseveld.

Lees meer...

Van werkdruk naar werkgeluk

‘Een gelukkige medewerker is betrokken, gemotiveerd en gepassioneerd’

In 2014 deed PHOTONIS een preventief medisch onderzoek onder haar medewerkers. Wat bleek? Bijna tweederde vond de werkdruk  hoog. Een belangrijk signaal, aldus Marieke Udding, hr-adviseur bij PHOTONIS. “We zijn er direct organisatiebreed mee aan de slag gegaan, ook al verschilt de ervaring sterk van persoon tot persoon. Ons uitgangspunt? Van werkdruk naar werkgeluk.”

Lees meer...

Meer uit je functie halen

‘We willen op alle mogelijke manieren ervoor zorgen dat iemand lekker in zijn vel zit’

Ruimte voor flexibiliteit, eigen verantwoordelijkheid, opleiding en ontwikkeling. En overal waar je kijkt moderne kunst. Het stimuleren van werkgeluk wordt bij Bronswerk Heat Transfer serieus genomen. “Wie met plezier naar werk gaat, zich gewaardeerd voelt en voldoende van zichzelf kwijt kan, zal zoveel mogelijk uit zijn eigen functie willen halen”, legt Angelique van der Wall, medewerkster hrm, uit.

Lees meer...

Toine Zondag, directeur TKF: "Duurzame inzetbaarheid is voor ons een belangrijk aandachtspunt."

Hoe houd je je werknemers duurzaam inzetbaar? Voor veel A+O bedrijven een prangende vraag. Zo ook voor de Twentsche Kabelfabriek. Om die reden liet het bedrijf door een student van Saxion Hogeschool onderzoek doen naar de werkbelasting van kabelvlechters, met veel praktische tips als resultaat.

Lees meer...

Pagina 1 van 3