login

A+O Metalektro is opgericht in de jaren 80. In die tijd bleek – na een periode van grote werkloosheid – dat er te weinig nieuwe vakmensen waren opgeleid. Dat nooit meer, zeiden de bonden en werkgevers. En zo richtten sociale partners in 1983 het opleidingsfonds A+O Metalektro op.

Via A+O neemt de sector gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de opleiding van vakmensen. Aangesloten bedrijven krijgen een vergoeding als ze leerlingen opleiden, economische crisis of niet. De sector brengt de gelden hiervoor gezamenlijk op.

Technologische ontwikkelingen stellen ons voor nieuwe uitdagingen. Bijblijven, beschikken over de juiste competenties, is essentieel om duurzaam inzetbaar te blijven. A+O is aanjager van een leven lang leren en van het versterken van de arbeidsmarkt. Door onze veelvuldige contacten met de bedrijven in de sector, scholen en andere partijen verzamelen wij relevante informatie voor onze stakeholders. We noemen het: Verbinden wat Werkt.

Ons doel is: zorgen voor voldoende en goed opgeleide mensen in de metalektrosector. Om dit te bereiken werken we intensief samen met andere opleidingsfondsen. Deze intersectorale samenwerking levert ook kennis en good practices op.


Nieuwsgierig naar wat wij doen? Klik op de afbeelding voor het filmpje.


ontwikkelen medewerkers

duurzame inzetbaarheid organisatie

instroom personeel

samenwerken in de regio

over de sector


 
AO Banner Quickscan zw

werkgeverstool

Aanvraagmogelijkheid persoonlijk opleidingsbudget is gesloten!

Wegens grote belangstelling voor het Persoonlijk OpleidingsBudget is het beschikbare budget helemaal besteed. De aanvraagmogelijkheid in mijn A+O is inmiddels gesloten.

 

 

Wie is uw regiomanager?

2015 09 28 13 47 01

.

Voor wie?

Bij A+O aangesloten bedrijven en hun medewerkers kunnen zich aanmelden om kosteloos gebruik te maken van het aanbod.

Looptijd

U kunt vanaf 1 november 2015 tot 1 april 2017 gebruik maken van het kosteloze aanbod.

Waarom meedoen?

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd? Wilt u meer weten? Neem contact op met uw regiomanager of met projectleider bij A+O Annouk van Es, telefoon 06- 52 58 46 98, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden

Vanaf 1 november 2015 tot 15 maart 2017 kunt u zich aanmelden. Bij de downloads onderaan deze pagina vindt u de aanmeldformulieren. Vul het formulier in, sla het vervolgens op en stuur dit per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Downloads

Aanmeldformulier workshop

Aanmeldformulier advies op maat

Praktijkvoorbeeld chronisch baanbehoud

Factsheet chronisch baanbehoud

Volgende nieuwsitem -->
Saskia C. Görtz  Boterzachte industrie
Saskia Görtz
Geluk is een soft woord, dat niet lijkt te passen bij onze wereld met stoere producten als schepen, auto's, windturbines en robots.
De schijnbare tegenstelling in het woord ‘Werkgeluk' daagt uit tot verder denken. Nu ik na wat werkende jaren terugkijk, merk ik dat mijn ervaringen op het werk me ook gevormd hebben als mens. Als net beginnende twintiger dacht ik, dat de computer het nooit van de typemachine zou winnen. Ik liet de cursussen die aangeboden werden aan me voorbij gaan…. Met de kennis van nu oerdom. Mijn achterstand heb ik nooit meer ingelopen….
Lees meer >>
Willem van Rhenen  Geef regelmatig complimentjes
willem home page
Wie duurzaam gelukkige werknemers wil, moet zich vooral richten op bevlogenheid. Dat is de overtuiging van Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business Universiteit. “Mensen die met veel energie en toewijding hun werk doen, komen in een flow terecht. Bevlogen medewerkers zijn maar liefst 21 procent productiever. “De term geluk gaat vooral over het hier en nu. Zelfs de depressieve mens ervaart zo nu en dan geluk, is gebleken uit onderzoek. Geluk zegt dus niets over de verdere gesteldheid van mensen. Organisaties hebben echter een lange termijn focus nodig. En moeten zich dus vooral richten op duurzaam werkgeluk, oftewel bevlogenheid”, vertelt Van Rhenen, die tevens al meer dan 20 jaar bedrijfsarts en consultant is bij ArboNed.
lees meer >>
Werkgelegenheidsbarometer  Eerste kwartaal 2017
werkgelegenheidsbarometer eerste kwartaal def 

De verwachtingen over de werkgelegenheidsontwikkeling zijn sinds 2011 niet meer zo positief geweest. Lees meer> 

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor een gratis abonnement op onze digitale nieuwsbrief A+O Nieuws.

 

nieuwsbrief

agendaAgenda

Praktijkopleidersdag, Burgers Zoo Arnhem

28-09-2017
Lees meer...

Praktijkopleidersdag, Wildlands Adventure Zoo Emmen

05-10-2017
Lees meer...

Praktijkopleidersdag, Archeon Alphen a/d Rijn

24-10-2017
Lees meer...

Contact

Frankrijklaan 10a, 2391 PX
Hazerswoude-Dorp

Postbus 77, 2390 AB
Hazerswoude-Dorp

Telefoon algemeen: 088 - 60 50 900
E-mail algemeen: info@ao-metalektro.nl

Telefoon vergoedingen direct: 088 - 60 50 960
E-mail vergoedingen: vergoedingen@ao-metalektro.nl