Dag van het Werkplekleren (gesloten) – nieuwe dag is in voorbereiding! Wordt verwacht medio januari 2024

5 juni 2023

Benieuwd naar hoe je nieuwe medewerkers razendsnel kunt inwerken? Wil je jouw medewerkers nog meer laten uitblinken? Wil je kennis en ervaring behouden binnen je bedrijf en ben je daarvoor op zoek naar een goede manier? Wil je weten hoe je leren op het werk goed kunt organiseren? Kom dan naar de dag van het werkplekleren! Bij werkplekleren verander je het dagelijks werk naar een plek waar je elke dag kunt leren. Met als doel een succesvol bedrijf en productieve en gelukkige medewerkers. Wil je weten welke aanpak van werkplekleren past bij jouw bedrijf? Op de dag van het werkplekleren maak je kennis met vier in de sector Metalektro beproefde aanpakken van werkplekleren. Leer van andere Metalektro-bedrijven en experts wat echt werkt in de praktijk en waarom. En ga daarna zelf aan de slag in je eigen bedrijf. Na deelname aan de Dag van het werkplekleren kun je ook een persoonlijk adviesgesprek aanvragen bij een van de workshopaanbieders.

Aanbod A+O

De Dag van het werkplekleren vindt plaats op  5 juni. Bij succes organiseert A+O Metalektro nog een tweede Dag van het Werkplekleren dit najaar.

Programma

09.30 – 10.00 uur  Inloop en ontvangst door A+O
10.00 – 10.15 uur  Opening door dagvoorzitter Janneke Jager
10.15 – 11. 00 uur  Keynote speaker Jos Baeten 
11.00 – 11.15 uur  oZone op de werkplek: door oZone-adviseur Joyce van Dijk
11.15 – 11.30 uur  Pauze / zaalwissel
11.30 – 12.15 uur  Workshopronde 1
12.15 – 13.00 uur  Lunch
13.00 – 13.45 uur  Keynote speaker Isolde Kolkhuis-Tanke 
13.45 – 14.30 uur  Workshopronde 2
14.30 – 14.45 uur  Pauze / zaalwissel
14.45 – 15.30 uur  Workshopronde 3    
15.30 – 16.00 uur  Wrap-up! + afsluiting  
16.00 – 17.00 uur Netwerken/borrel + mogelijkheid aanmelding adviestrajecten
17.00 uur Afsluiting 

 Er zijn 4 workshops, waarvan je er 3 kunt kiezen:

Workshop VAPRO – ‘Personeel efficiënt inzetten’
Werkplekleren wordt informeel leren genoemd. Dat klinkt een beetje als ongecontroleerd leren, terwijl je juist behoefte hebt aan grip op de ontwikkeling van jouw medewerkers. Met een duidelijke structuur houd je die grip. Hoe je die structuur aanbrengt om nieuwe medewerkers snel en efficiënt in te zetten, ervaar je tijdens de workshop. Met één van de instrumenten gaan we ook concreet aan de slag

Workshop Janz – ‘Leercultuur’
Werkplekleren is mensenwerk! Hoe help je je organisatie als die met bedrijfskundige vraagstukken of cultuurissues kampt weer verder? Door je te richten op je medewerkers en hun ontwikkeling! De rollen van de leider en het hele MT zijn hierin cruciaal: zij maken werkplekleren mogelijk. In deze workshop maken we dat praktisch en behapbaar. Zo werk je aan een sterke onderneming, die ook nog eens een mooie impact kan hebben op zijn medewerkers en omgeving. Geweldig toch?

Workshop GBT Opleidingen – ‘Exellente Medewerkers Trainingsaanpak’
Deze werkplekaanpak start vanuit een gestructureerde analyse rondom het behalen van gewenste resultaten van mens en organisatie. Van daaruit wordt de aanpak van elk opleidingsvraagstuk volgens een vaste manier vormgegeven. Of het nu om een kleine trainingsinterventie gaat, of om het vormgeven van een bedrijfsbrede benadering, je vertrekt altijd vanuit een vaste aanpak. Herkenbaar, gestructureerd en snel leidend tot het gewenste resultaat!

Workshop TWI – ‘Training within Industry’
Met de TWI-methodiek ben je in staat om mensen binnen 1 uur taak bekwaam te maken door middel van training en je inwerktijd te verkorten met 60-80%. Hiermee wordt variatie voorkomen in door wie wordt ingewerkt en kun je met elkaar bouwen richting een organisatie waarin efficiënt en foutloos wordt (in)gewerkt, kijkende naar veiligheid, kwaliteit en productiviteit.

Locatie: De Agnietenberg, Zwolle

Ben je enthousiast geworden over een van de methodes van werkplekleren? En wil je graag een advies hoe deze aanpak past bij jouw bedrijf? Dat kan! Kom naar de dag van het werkplekleren en vraag daarna bij één workshopaanbieder een adviesgesprek over een aanpak rondom werkplekleren binnen jouw bedrijf. Voor dit adviesgesprek kun je een vergoeding krijgen van A+O Metalektro.

Schrijf je onderstaand in voor de Dag van het Werkplekleren. Geef op het inschrijfformulier aan welke workshops je wilt volgen.

Belangrijk om te weten

Let op: er is beperkt plaats. Wees er dus snel bij. Deelname aan de dag van het werkplekleren is een voorwaarde om vanaf 5 juni een aanvraag te kunnen doen voor een adviesgesprek via Mijn A+O. Op oZone zijn vanaf 5 juni introductiemodules beschikbaar, die horen bij de vier verschillende aanpakken van werkplekleren.

Deelname is alleen mogelijk voor werknemers die vallen onder de cao Metalektro van bij A+O aangesloten bedrijven.

Aanvragen

Na deelname aan de dag van het werkplekleren ontvang je een mail met daarin een aantal evaluatievragen over deze dag. In deze mail ontvang je ook een unieke bedrijfscode om via mijn A+O een aanvraag te doen voor een adviesgesprek. Je kunt per bedrijf bij één aanbieder één adviesgesprek over werkplekleren in jouw bedrijf aanvragen. Vraag het adviesgesprek minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor de startdatum van het adviesgesprek aan. A+O Metalektro vergoedt tot € 500,- exclusief BTW van de kosten van dit adviesgesprek.

Klik op de onderstaande button om je eenvoudig aan te melden.

Declareren

Klik hier om te declareren. Doe dit uiterlijk binnen 4 weken nadat de training is afgerond. Let op dat je bij de declaratie de volgende bijlagen toevoegt:

    • Factuur (verkregen via de opleider);
    • Certificaat (of bewijs van deelname of diploma) (verkregen via de opleider).Nadat de declaratie volledig is, de bovenstaande bijlagen aangeleverd en goedgekeurd zijn, wordt de voorlopig gereserveerde subsidie definitief toegekend en uitgekeerd.

Nadat de declaratie volledig is, de bovenstaande bijlagen aangeleverd en goedgekeurd zijn, wordt de voorlopig gereserveerde subsidie definitief toegekend en uitgekeerd.

Ter inspiratie / alle berichten