Het budget voor deze regeling is uitgeput en de aanvraagmogelijkheid is gesloten.

zat win je als medewerker met je ontwikkelvoucher?

Goed in je vak zijn betekent ook: bijblijven. Want er gebeurt veel in je vakgebied. Of misschien overweeg je een volgende stap te zetten in je loopbaan. Ook daarvoor heb je trainingen of opleidingen nodig. Met een persoonlijke ontwikkelvoucher kun je die kosteloos volgen, tot een bedrag van maximaal €1.500,-. Je bepaalt zelf welke trainingen/opleidingen je kiest.

Wil je aan de slag met je loopbaan? Vraag dan nu jouw eigen ontwikkelvoucher aan!

Aanbod A+O

De individuele ontwikkelvoucher vraag je aan via een loopbaancoach van een vakbond of via je werkgever. De informatie op deze pagina gaat over het aanvragen via een loopbaancoach van een vakbond. Dat kan een coach zijn van CNV, FNV, De Unie en VHP2. Met een individuele ontwikkelvoucher kun je één of meer trainingen of opleidingen naar keuze volgen die gericht zijn op de ontwikkeling van je functie of loopbaan. Je kunt ook loopbaangerichte coaching aanvragen. De waarde van een persoonlijke voucher is maximaal €1.500,-.

Belangrijk om te weten

  • De individuele ontwikkelvoucher vraag je aan via de loopbaancoach van de vakbond.
  • Bij de aanvraag geef je bij de loopbaancoach aan welke training(en)/opleiding(en) je wilt volgen en wanneer en waar je deze volgt.
  • Alle aangevraagde training(en)/opleiding(en) starten binnen 6 maanden na de aanvraag.
  • Opleidingen en trainingen mogen worden uitgevoerd tot en met 31 december 2021.

Aanvragen?

Ben je loopbaancoach? Klik hier om aan te vragen. Doe dit uiterlijk 6 maanden voor start van de activiteit(en).

Declareren?

Ben je loopbaancoach? Klik hier om te declareren. Doe dat uiterlijk binnen 6 maanden na afronding van de activiteit(en). Stuur ook de factuur van de training/cursus mee.

Om vertraging in de behandeltermijn te voorkomen, dienen de volgende gegevens uit de factuur herleid te kunnen worden: naam medewerker, uitgevoerde activiteit en de uitvoeringstermijn.
Het is handig om dit vooraf met de opleider af te stemmen.

Vragen?

Voor meer informatie kan je loopbaancoach direct contact opnemen met de afdeling vergoedingen 088-60 50 960 of per mail vergoedingen@ao-metalektro.nl. Je loopbaancoach kan ook je regiomanager benaderen.

* Het budget voor deze regeling is uitgeput, de aanvraagmogelijkheid is gesloten.

Veelgestelde vragen

In het geval er strijdigheid ontstaat tussen deze antwoorden op vragen en de toepasselijke cao-regeling, dan prevaleert de cao-regeling.
Kan ik regelingen stapelen en meerdere regelingen tegelijk aanvragen?

Ja, je kunt regelingen stapelen en ook meerdere regelingen tegelijk aanvragen.

Je kunt per medewerker 1 Individuele Ontwikkelvoucher aanvragen.

Daarnaast kun je voor dezelfde medewerker ook andere regelingen aanvragen, bijvoorbeeld de regeling POB, Ontwikkel Jezelf of Digitale Vaardigheden

LET OP: Dezelfde opleiding of training mag je niet onder meerdere regelingen aanvragen.

Je mag bijvoorbeeld een training van €3.000  niet splitsen in 2 x €1.500 en dan onder zowel ontwikkelvoucher als POB aanvragen.

Kan een Individuele Ontwikkelvoucher ook door een medewerker worden aangevraagd?

Ja, de Individuele Ontwikkelvoucher wordt aangevraagd door de medewerker óf de werkgever. De Individuele Ontwikkelvoucher MEDEWERKER wordt aangevraagd via de loopbaancoach van de vakbond. Hij/zij doet dit in opdracht van de medewerker.

De werkgever wordt niet geïnformeerd over de Individuele Ontwikkelvoucher die via deze route is aangevraagd.

Komen ook technische trainingen voor vergoeding in aanmerking?

De individuele ontwikkelvoucher kun je gebruiken voor externe kosten van loopbaangerichte opleidingsactiviteiten, loopbaangerichte coaching en functiegerichte opleidingsactiviteiten. Uitgesloten zijn: interne opleidingen, heftrucktrainingen en trainingen BHV, EHBO en VCA.

Ik wil niet naast het net vissen. Wanneer is deze regeling ‘uitverkocht’?

Voor de CAO periode is voor de Individuele Ontwikkelvoucher aangevraagd door de medewerker (via de loopbaancoach van de vakbond) een bedrag van €750.000 beschikbaar. Zodra dit bedrag bereikt is sluit de inschrijving.

Ik wil onze medewerkers laten weten dat deze regeling er is. Hebben jullie een voorbeeldtekst?

Je kunt gebruik maken van (gedeeltes van) de tekst op onze website: https://www.ao-metalektro.nl/aanbod/individuele-ontwikkelvouchers-medewerker/.

Mag de Individuele Ontwikkelvoucher ook worden gebruikt voor trainingen die niets met het huidige werk te maken hebben?

Ja dat mag.  Het doel is het ontwikkelen van medewerkers stimuleren voor zowel hun functie als hun loopbaan. Uitgesloten zijn: interne opleidingen, heftrucktrainingen en trainingen BHV, EHBO en VCA.

Wat is het verschil tussen een POB en een individuele ontwikkelvoucher?

Inhoudelijk is er geen verschil. Bij een POB heeft de medewerker toegang tot Mijn A+O via een eigen log-in. Een ontwikkelvoucher kan ook via de werkgever worden aangevraagd.

Dient het bedrag in 1x besteed te worden? Of kan er later bij een vervolgcursus nog een latere aanvraag volgen?

Onder de Individuele Ontwikkelvoucher kunnen meerdere trainingen worden aangevraagd, dat geef je aan op het moment dat de ontwikkelvoucher wordt aangevraagd. De opleidingen en/of trainingen moeten binnen 6 maanden na het indienen van de aanvraag starten.

Daarna kun je de aanvraag niet meer wijzigen of een vervolgcursus toevoegen aan de aanvraag. Wel kan een aanvullende of opvolgende cursus aangevraagd worden via een andere regeling zoals het POB, of – afhankelijk van de inhoud van de trainging/opleiding – via de regeling Ontwikkel Jezelf of de regeling Digitale vaardigheden.

LET OP: Alle bij de Individuele Ontwikkelvoucher aangevraagde trainingen moeten binnen 6 maanden na aanvraag van start gaan. Daarbij reserveer je het bedrag dat je aanvraagt tot een maximum van € 1.500,- (dus als je 2 trainingen van ieder €600,- doet, reserveer je €1.200,-).

Hoeveel Individuele Ontwikkelvouchers mag je aanvragen?

Per aanvraagroute (via werkgever of loopbaancoach) mogen er 50 per bedrijf worden aangevraagd. In totaal mogen er voor beide routes samen per bedrijf 100 vouchers worden aangevraagd, wel maximaal één per persoon.

Wat zijn de verschillen tussen POB/Ontwikkelvouchers en de trainingen persoonlijke en digitale vaardigheden?
POB/ontwikkelvouchers : initiatief bij werknemer
Ontwikkel jezelf/digitale vaardigheden : initiatief bij werkgever
POB/ontwikkelvouchers : ook technische trainingen
Ontwikkel jezelf : softskills
POB/ontwikkelvouchers : gericht op loopbaanontwikkeling/op toekomst
Ontwikkel jezelf/digitale vaardigheden : gericht op je (huidige) baan
POB/ontwikkelvouchers : te besteden aan meerdere trainingen binnen het budget
Ontwikkel jezelf/digitale vaardigheden : 1 training per aanvraag
POB/ontwikkelvouchers : vergoeding maximaal €1.500,-
Ontwikkel jezelf/digitale vaardigheden : 90% van de externe kosten tot maximaal €1.000,-
Hayco Hoeving
Hayco Hoeving - Teamleider bij TN Netherlands

TN Netherlands maakte gebruik van de A+O regeling ‘ontwikkel jezelf’.

“Ik volgde de leiderschapstraining. Een thema was onderlinge communicatie binnen de verschillende afdelingen. Door samen oefeningen te doen, kom je meer met elkaar in contact. De communicatie is nu verbeterd. Er is meer overleg. De lijnen zijn korter”.

Ter inspiratie / alle berichten