Het budget voor deze regeling is uitgeput en de aanvraagmogelijkheid is gesloten.

Wat win je als bedrijf met de ontwikkelvouchers?

Meegaan met de tijd heeft niet alleen te maken met je technische uitrusting, maar ook (en vooral) met de kennis en competenties van je medewerkers. Echte vooruitgang komt van binnenuit. Van medewerkers die beseffen dat ze sterker staan op de arbeidsmarkt en meer betekenen voor hun werkgever, als ze zich blijven ontwikkelen.

Wil je medewerkers die gedreven, gemotiveerd én competent zijn? Laat hen dan gebruik maken van de individuele ontwikkelvouchers!

Aanbod A+O

Met een individuele ontwikkelvoucher kunnen medewerkers één of meer trainingen of opleidingen volgen die gericht zijn op de ontwikkeling van de functie of loopbaan. De waarde van een individuele ontwikkelvoucher is maximaal €1.500,-.
Als werkgever kun je de individuele ontwikkelvoucher(s) voor je medewerker(s) aanvragen bij A+O. Medewerkers kunnen de ontwikkelvoucher ook aanvragen via een loopbaancoach van een vakbond.

Belangrijk om te weten

  • Deze individuele ontwikkelvoucher wordt aangevraagd door jou als werkgever.
  • Bij de aanvraag geef je aan welke training(en)/opleiding(en) worden gevolgd en wanneer en waar deze worden gevolgd.
  • Alle aangevraagde training(en)/opleiding(en) starten binnen 6 maanden na de aanvraag.
  • Opleidingen en trainingen mogen worden uitgevoerd tot 31 december 2021.

Aanvragen?

De aanvraagmogelijkheid is gesloten per 21 november 2019.

Declareren?

Klik hier om te declareren. Doe dat uiterlijk binnen 6 maanden na afronding van de activiteit(en). Stuur ook de factuur van de training/cursus mee.

Om vertraging in de behandeltermijn te voorkomen, dienen de volgende gegevens uit de factuur herleid te kunnen worden: naam werkgever, naam medewerker, uitgevoerde activiteit en de uitvoeringstermijn.
Het is handig om dit vooraf met de opleider af te stemmen. Hier vind je twee voorbeeldfacturen die aan alle voorwaarden voldoen.

Vragen?

Voor meer informatie kun je direct contact opnemen met de afdeling Vergoedingen via 088-60 50 960 of per mail vergoedingen@ao-metalektro.nl. Je kunt ook je regiomanager benaderen.

* Voor deze regeling is het maximumbudget bereikt.

Veelgestelde vragen

In het geval er strijdigheid ontstaat tussen deze antwoorden op vragen en de toepasselijke cao-regeling, dan prevaleert de cao-regeling.
Kan ik regelingen stapelen en meerdere regelingen tegelijk aanvragen?

Ja, je kunt regelingen stapelen en ook meerdere regelingen tegelijk aanvragen.

Je kunt per medewerker 1 Individuele Ontwikkelvoucher aanvragen.

Daarnaast kun je voor dezelfde medewerker ook andere regelingen aanvragen, bijvoorbeeld de regeling POB, Ontwikkel Jezelf of Digitale Vaardigheden.

LET OP: Dezelfde opleiding of training mag je niet onder meerdere regelingen aanvragen.

Je mag bijvoorbeeld een training van €3.000,- niet splitsen in 2 x €1.500 en dan onder zowel ontwikkelvoucher als POB aanvragen.

Kan een Individuele Ontwikkelvoucher ook door een medewerker worden aangevraagd?

Ja, een Individuele Ontwikkelvoucher kan worden aangevraagd door de medeweker óf door de werkgever. De regeling Individuele Ontwikkelvoucher WERKGEVER beschrijft het aanvraagproces voor de werkgever.

Komen ook technische trainingen voor vergoeding in aanmerking?

De individuele ontwikkelvoucher kun je gebruiken voor externe kosten van loopbaangerichte opleidingsactiviteiten, loopbaangerichte coaching en functiegerichte opleidingsactiviteiten. Uitgesloten zijn: interne opleidingen, heftrucktrainingen en trainingen BHV, EHBO en VCA.

Ik wil niet naast het net vissen. Wanneer is deze regeling ‘uitverkocht’?

Voor deze cao-periode is voor de Individuele Ontwikkelvoucher aangevraagd door de werkgever een bedrag van €750.000,- beschikbaar. Zodra dit bedrag bereikt is sluit de inschrijving.

Ik wil onze medewerkers laten weten dat deze regeling er is. Hebben jullie een voorbeeldtekst?

Je kunt gebruik maken van (gedeeltes van) de tekst op onze website: https://www.ao-metalektro.nl/aanbod/individuele-ontwikkelvouchers-medewerker/

Mag de Individuele Ontwikkelvoucher ook worden gebruikt voor trainingen die niets met het huidige werk te maken hebben?

Ja dat mag. Het doel is het ontwikkelen van medewerkers stimuleren voor zowel hun functie als hun loopbaan. Uitgesloten zijn: interne opleidingen, heftrucktrainingen en trainingen BHV, EHBO en VCA.

Wat is het verschil tussen een Individuele Ontwikkelvoucher en een POB?

Inhoudelijk is er geen verschil. Bij een POB heeft de medewerker toegang tot Mijn A+O via een eigen log-in. Een ontwikkelvoucher kan ook via de loopbaancoach van de vakbond worden aangevraagd.

Moet ik het bedrag in één keer helemaal besteden? Of kan ik bij een vervolgcursus een tweede aanvraag indienen?

Onder de Individuele Ontwikkelvoucher kunnen meerdere trainingen worden aangevraagd, dat geef je aan op het moment ontwikkelvoucher wordt aangevraagd. De opleidingen en/of trainingen moeten binnen 6 maanden na het indienen van de aanvraag starten.

Daarna kun je de aanvraag niet meer wijzigen of een vervolgcursus toevoegen aan de aanvraag. Wel kan een aanvullende of opvolgende cursus aangevraagd worden via een andere regeling zoals het POB, of – afhankelijk van de inhoud van de trainging/opleiding – via de regeling Ontwikkel Jezelf of de regeling Digitale vaardigheden.

LET OP: Alle bij de Individuele Ontwikkelvoucher aangevraagde trainingen moeten binnen 6 maanden na aanvraag van start gaan. Daarbij reserveer je het bedrag dat je aanvraagt tot een maximum van € 1.500,- (dus als je 2 trainingen van ieder €600,- doet, reserveer je €1.200,-).

Hoeveel Individuele Ontwikkelvouchers mag ik aanvragen?

Per aanvraagroute (via werkgever of loopbaancoach) mogen er 50 ontwikkelvouchers per bedrijf worden aangevraagd. In totaal mogen er dus per bedrijf 100 vouchers worden aangevraagd. Maximaal één per persoon.

Madelein van Acker
Madelein van Acker - Directeur Personeel en Organisatie De Vries Groep

“De waarde van A+O zit vooral in het ‘leren van elkaar’. Door de kennisdelingsbijeenkomsten en workshops krijg je een kijkje in de keuken bij andere bedrijven. Dat is voor mij altijd enorm inspirerend”.

Ter inspiratie / alle berichten