Let op: de looptijd van dit aanbod is verlengd tot en met 20 november 2020. Je kunt nu alleen nog inschrijven voor de quickscan (onderdeel 1). 

Maak met flexibele ondersteuning een grote slag met duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid: hoe zorg je daarvoor? Medewerkers die fit zijn, gezond leven en veilig werken. Die zich blijven ontwikkelen, zodat ze blijven aanhaken bij de vernieuwingen in hun vakgebied. Belangrijk, want op die manier kan je bedrijf mee met de ontwikkelingen in de markt. Het klinkt allemaal heel logisch en dat is het ook. Maar het is ook een complexe uitdaging waar veel bij komt kijken. Vandaag, maar ook morgen. Waar moet je aan denken? Hoe pak je het aan? Wat sluit het beste aan bij de situatie en doelstellingen van je bedrijf?

Aanbod A+O

A+O biedt kosteloos ondersteuning zodat jij een slag in je bedrijf kunt maken met duurzame inzetbaarheid. We werken hiervoor samen met adviesbureau Berenschot.

Belangrijk om te weten

  • Tot en met 30 september 2020 kun je kosteloos een beroep doen op hun advies en ondersteuning.
  • Er is een speciale DI (Duurzame Inzetbaarheid) menukaart opgesteld. Hieruit kies je de onderdelen waar je behoefte aan hebt. Dat kan het hele aanbod zijn (1, 2 en 3), een aantal onderdelen of één aspect.
  • Op elke DI-bouwsteen biedt Berenschot je een aantal uren ondersteuning.
Onderdeel Waarom? Inhoud Resultaat
1. Doe de Quickscan Je wilt meer inzicht in de DI-thema’s binnen je bedrijf. Samen met Berenschot maak je een DI- bedrijfsanalyse. Een gericht DI-advies waarmee je direct aan de slag kunt.

2. Maak een plan

Maximaal 24 uur ondersteuning VOL

Je hebt goed zicht op de DI-thema’s binnen  je bedrijf en wilt een plan opstellen. Samen met Berenschot stel je een gericht DI-bedrijfsplan op met een koppeling naar je (strategische) DI-doelen. Een gericht DI-bedrijfsplan met duidelijk geformuleerde DI-doelen, inclusief planning en implementatieadvies.

3. Aan de slag 

Maximaal 40 uur ondersteuning VOL

Je wilt met één of meer DI-thema’s aan de slag in je bedrijf. Berenschot begeleidt je bij de uitvoering van deze DI-onderdelen. Een opgesteld beleid, uitgevoerde training, procesoptimalisatie, kosten-batenberekening, e.a. (zie voorbeelden flyer)

Wat doe je bij (dreigende) verminderde inzetbaarheid?

Voorkomen is beter dan genezen. Dat weten we allemaal, maar hoe ga je om met medewerkers met klachten en een hoger risico op uitval? Of hoe ga je het gesprek aan als je medewerker klachten heeft en denkt te gaan uitvallen? Binnen dit project is er ook ruimte om te praten over bijvoorbeeld aanpassingen in het werk. Hoe je het gesprek aangaat met de werknemer. Of wat je aan kunt met de hulpvraag van de medewerker. Op dit onderdeel biedt A+O hulp en advies aan voor werkgevers én voor individuele werknemers. Per werkgever of werknemer gaat het om een dagdeel ondersteuning.

Voor wie?

Voor iedereen in de organisatie die met duurzame inzetbaarheid aan de slag gaat.

Aanvragen?

Download het aanvraagformulier onderaan de pagina.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met A+O-projectleider Manon Lubbers. Telefoon:
06-52 89 17 69, e-mail: m.lubbers@ao-metalektro.nl. Je kunt ook je regiomanager benaderen.

* Zodra het budget is uitgeput wordt de aanvraagmogelijkheid gesloten.

 

 

 

Claudine Vlemmings
Claudine Vlemmings

Claudine Vlemmings, HR-manager bij GPI Tanks: “Maak gebruik van ‘Voldoende Vitale Vakmensen’. Het project bestaat uit drie los te kiezen onderdelen, maar ik kan iedereen aanraden alle drie de bouwstenen te doen. Aan het einde van de rit heb je een goed werkbaar DI-document. Onmisbaar voor organisaties die zich op de toekomst willen richten.”

Ter inspiratie / alle berichten