Hoe haal je met werkplekleren het maximale uit je medewerkers?

Met werkplekleren help je medewerkers bij het verwerven van technische en niet-technische vaardigheden op de werkvloer. Dat kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, etc. Alles met als doel medewerkers het maximale uit zichzelf te laten halen.

Maar hoe pas je ‘lerend werken’ structureel toe in jouw bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers willen meebewegen? En hoe kun je hen ondersteunen in het op peil houden van vaardigheden die de steeds veranderende omgeving vraagt?

Aanbod A+O

In dit project, dat we samen met de andere technische fondsen uitvoeren, kunnen in totaal 40 bedrijven kosteloos 32 uur ondersteuning krijgen van gespecialiseerde adviseurs. Je kunt kiezen uit drie uitvoerders: Janz, Vapro of Xprtise. Zij helpen jou om de kennis en de vaardigheden die al aanwezig zijn in jouw bedrijf over te dragen tussen collega’s. Op basis van een intake en analyse formuleren zij in nauw overleg met je organisatie een plan van aanpak dat naadloos aansluit bij jullie specifieke vraag. Ook helpen ze je bij de uitvoering. Het enige wat jij investeert is tijd. Meld je vandaag nog aan!

Belangrijk om te weten

  • De aanmeldingen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.
  • Onder voorbehoud van beschikbaarheid wordt je voorkeur voor een uitvoerder gehonoreerd.

Aanvragen?

Download het formulier onderaan de pagina en mail het naar workshop@ao-metalektro.nl

Tip: vul het aanmeldformulier bij vragen samen met je regiomanager in.

Rob Bloks
Rob Bloks - Coördinator Praktijkopleider bij VDL Groep

“De vraag naar gekwalificeerde vakmensen is momenteel groter dan het aanbod. Vandaar dat VDL zich richt op het opleiden van zij-instromers. Onlangs startte het bedrijf in samenwerking met het mbo-onderwijs met een lasklas en een mechatronicaklas, ondersteund door de ‘Pilotregeling trainen en begeleiden zij-instroom’ van A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten