Workshop Employer Branding

Looptijd: 1 april t/m 31 december 2023

Ben jij als werkgever trots op je bedrijf, de medewerkers, het product? Dan wil je dit ook naar buiten uitdragen en jezelf goed op de markt zetten. Het ontwikkelen van een ‘employer brand’ helpt je hierbij. Via employer branding laat je zien wat precies de bedrijfsvisie is en wat jouw bedrijf zo uniek maakt. Je boodschap moet ook echt authentiek zijn, anders wordt er onvermijdelijk doorheen geprikt. De workshop ‘Employer Branding’ biedt bij A+O aangesloten bedrijven handvatten om met employer branding aan de slag te gaan en laat zien dat je geen ruim budget nodig hebt om te beginnen.

Aanbod A+O

Bij A+O aangesloten bedrijven kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop ‘Activeren van je employer brand’. Ter opvolging van de workshop kun je deelnemen aan een regionaal adviesgesprek. Zowel de workshop als het adviesgesprek wordt uitgevoerd door Anders Gaan Kijken.

Over de workshop ‘Activeren van je employer brand’
In de workshop bespreek je zowel de basis van employer branding, als hoe je een employer value proposition (EVP) maakt. Dit vertaal je daarna door naar een praktisch actieplan. Je leert hoe je je employer brand kunt activeren, hoe je een briefing opstelt om content te maken en hoe je vervolgens de content beoordeelt. De workshop duurt 3 uur en vindt plaats via open inschrijving. Data en locaties vind je onder ‘Aanvragen’.

Over het regionale ‘Employer brand’-adviesgesprek
In een ‘Employer brand’-adviesgesprek verdiep je je verder op het gebied van employer branding. Je kijkt samen met een kleine groep deelnemers uit dezelfde regio en een regiomanager van A+O Metalektro naar hoe employer branding bijvoorbeeld kan helpen bij een vergrijsde organisatie, hoe je kunt samenwerken met andere organisatie om meer kandidaten naar je regio of specifieke sector te trekken, of brainstorm je samen over campagne-ideeën. Alles is mogelijk, in dit regionale adviesgesprek bepaal je met elkaar het onderwerp!

Het gesprek duurt 2 uur en vindt plaats in je regio, samen met minimaal 2 andere regionale bedrijven. De datum en locatie wordt met Anders Gaan Kijken afgestemd.

Belangrijk om te weten

 • Deelname is alleen mogelijk voor werknemers die vallen onder de cao Metalektro van bij A+O aangesloten bedrijven.
 • Je kunt de workshop via open inschrijving volgen. Voor de workshop geldt dat je je via de aanmeldlink (zie kopje ‘Aanvragen’) aanmeldt. Per aangesloten bedrijf kunnen maximaal 12 medewerkers deelnemen.
 • Voor het adviesgesprek dien je een aanvraag in via Mijn A+O. Per bedrijf wordt maximaal 1 adviesgesprek vergoed.
 • Zowel de workshop als het adviesgesprek richten zich op HR-medewerkers.
 • Voor het adviesgesprek geldt dat je bedrijf zelf de kosten betaalt en daarna maximaal €450,- bij A+O declareert. De btw op deze kosten kun je niet aan ons doorberekenen.
 • De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
 • Voor de regiogesprekken geldt een minimum van 3 deelnemende bedrijven.
 • Voorwaarde voor deelname aan het adviesgesprek is dat je eerst de workshop hebt gevolgd.
 • Deelname is kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend. Bij annulering behoudt A+O zich het recht voor om (een gedeelte van) de gemaakte kosten bij je bedrijf in rekening te brengen.
 • Aanmelden voor deelname aan dit aanbod kan gedurende de looptijd van de regeling en zolang er voldoende budget beschikbaar is. De door A+O ontvangen aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aanvragen

Workshop ‘Activeer je employer brand’
Deelname aan de workshop gaat via open inschrijving. Je kunt je hier eenvoudig voor aanmelden via onderstaande inschrijfformulieren.

Datum Locatie Tijd Aanmelden
16 mei 2023 Van der Valk, Amersfoort 10.00 – 14.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
23 mei 2023 Black & White, Breda 10.00 – 14.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
29 juni 2023 Van der Valk, Ridderkerk 15.00 – 18.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
7 september 2023 Van der Valk Oostzaan, Amsterdam 10.00 – 14.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
19 september 2023 Postillion, Deventer 10.00 – 14.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
3 oktober 2023 Fletcher, Helmond 10.00 – 14.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden

 

Het regionale ‘Employer brand’-adviesgesprek
Dien je aanvraag minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor de startdatum van het adviesgesprek in.

Klik op de onderstaande button om je eenvoudig aan te melden.

Daarna neemt Ernst Schippers van Anders Gaan Kijken contact met je op.

Declareren

Het adviesgesprek declareer je via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 4 weken na afloop van het gesprek. Stuur bij de declaratie de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:

 • naam werkgever;
 • naam medewerkers;
 • uitgevoerde activiteit;
 • uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met Anders Gaan Kijken af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Na ontvangst van een declaratie krijg je van ons bericht. Belangrijk is dat je declaratie volledig is. Op het declaratieformulier staat vermeld wat je moet meesturen. Hebben we niet alles van je ontvangen? Dan nemen we je declaratie niet in behandeling. Vanzelfsprekend laten we je weten welke gegevens ontbreken. Je kunt vervolgens, binnen de indientermijn van de regeling, een nieuwe declaratie indienen.

Ter inspiratie / alle berichten