Campagne ‘Je kan meer met wat je kan’

10 februari 2022

Onze sector is volop in beweging en daar mogen we trots op zijn! De ontwikkeling van onze Metalektro-vakmensen wordt hierdoor nog belangrijker. De campagne ‘Je kan meer met wat je kan’ heeft als doel om ervaren vakmensen te laten nadenken over hun groeimogelijkheden. Een online test biedt inzicht in skills en talenten en dat is een goede basis voor een gesprek met de leidinggevende om samen te ontdekken waar de kansen liggen.

De campagne is ontwikkeld door FME en de sociale partners en is vanaf 14 februari te zien op radio, TV en social media. Helpen jullie met de promotie binnen het bedrijf? Zo brengen we samen het belang van vakmanschap onder de aandacht en helpen we de gehele branche om door te ontwikkelen.

Meedoen kan als volgt:

Promoot de skills test
De website watjijkan.nl biedt een online skills test waarmee een medewerker snel kan ontdekken waar zijn of haar kernkwaliteiten liggen. Dit geeft de medewerker op een laagdrempelige manier inzicht in zijn/haar eigen skills en talenten. Vervolgens kan de medewerker hierover in gesprek met zijn/haar leidinggevende om te kijken hoe deze skills de organisatie kunnen versterken.

Maak gebruik van de toolkit
Om het gesprek hierover tussen medewerkers en leidinggevenden binnen jouw bedrijf te stimuleren hebben we een toolkit ontwikkeld. Deze bestaat onder andere uit posters, flyers, video’s en online banners die je bijvoorbeeld op intranet of op schermen kunt gebruiken.

Gebruik het aanbod van A+O
De ontwikkeling van onze Metalektro-medewerkers is essentieel. Daarom werkt A+O Metalektro samen met FME. A+O biedt ondersteuning op dit vlak en stelt budgetten beschikbaar om de ontwikkeling van de branche mogelijk te maken. Bekijk ons aanbod.

Doe mee met de Week van de Switch, 28 maart t/m 1 april
Tijdens een switch draait een medewerker een dag mee op de plek van een Metalektro-vakgenoot in een andere functie binnen jouw bedrijf of bij een ander Metalektro-bedrijf. Oftewel: niet leren maar proberen. Zo verlagen we de drempel om te praten over de toekomst, in het belang van medewerker én werkgever. Lees meer over de week van de switch.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten