login

Inschrijving geopend voor nieuwe workshops ‘Chronisch ziek & duurzame inzetbaarheid’

In Nederland zijn er nu ruim 5 miljoen mensen met een chronische ziekte en dit aantal loopt in de komende jaren verder op naar 7 miljoen. De kans is dus groot dat u binnen uw bedrijf te maken heeft met ziekteverzuim als gevolg van een chronische ziekte van een van uw medewerkers. We spreken van een chronisch zieke werknemer als er sprake is van een ziekte of aandoening zonder uitzicht op (volledige) genezing en een ziekteduur van minimaal drie maanden.

 

U wilt als werkgever er natuurlijk alles aan doen om chronisch zieke medewerkers minder te laten uitvallen en binnen hun mogelijkheden duurzaam inzetbaar te houden.

De workshop 'chronisch ziek en duurzame inzetbaarheid’ voor hr-medewerkers en leidinggevenden helpt u om met chronische ziekte binnen uw bedrijf om te gaan en precies te weten wat u als werkgever moet doen als een van uw werknemers chronisch ziek wordt. U krijgt inzicht (en praktische hulp) in relevante wet- en regelgeving en daarnaast krijgt u handvatten hoe u het beste met uw chronisch zieke werknemer kunt omgaan.

Positieve reacties van deelnemers

De eerste ronde workshops vond  afgelopen maart plaats. Nadia Sakhel – assistent Personal Affairs bij Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe (MTEE) was één van de deelnemers. “Wij assembleren scheepsmotoren en produceren turbo’s voor automotoren. Dat doen wij met zo’n 650 werknemers”, vertelt ze. “Wij hebben in de fabriek veel repeterend werk. Schouder-, rug- en stressklachten komen dan ook regelmatig voor". De workshop leverde Sakhel het inzicht op dat veel van het verzuim bij MTEE als ‘chronisch’ kan worden beschouwd. “Als klachten binnen een half jaar terugkeren, is er sprake van chronisch verzuim. Voor veel van het verzuim binnen MTEE is dat het geval. Reden genoeg voor ons om samen met A+O een project te starten om te kijken hoe we duurzame inzetbaarheid handen en voeten kunnen geven".

Liftenbouwbedrijf Axess uit Zaandam heeft tevens een aantal werknemers met chronische klachten, vertelt hr-functionaris Mareije Troost. De Value8 Tech Group, waar Axess onderdeel van is, heeft veel oudere werknemers, voor wie het werk fysiek en mentaal belastend kan zijn. “De uitleg over de wet- en regelgeving tijdens de workshop vond ik erg nuttig. Er werd bovendien ingegaan op de vraag hoe je als werkgever met deze problematiek om moet gaan: hoe je tegelijkertijd zakelijk en zorgzaam kunt zijn. Wat ik vooral uit de workshop heb meegenomen, is dat er concrete mogelijkheden zijn om invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. Zo ga ik de managers van de buitendienst en de productie zeker attenderen op het project 5xbeter, dat kosteloos advies en hulpmiddelen biedt om het werk veiliger en gezonder te maken".

“Als bedrijf zul je iets moeten met duurzame inzetbaarheid, of je nu wilt of niet”

Ook Gerrit Toes van Nassau Indus nam niet zonder reden deel aan de workshop. “Ons moederbedrijf, dat bedrijfsdeuren produceert, zit in Denemarken. Wij doen de sales, installatie en de service en het onderhoud voor de Nederlandse markt. Ons personeelsbestand vergrijst, we hebben momenteel een gemiddelde leeftijd van 50 jaar.” Vooral bij monteurs in de buitendienst ziet Gerrit Toes veel schouder- en rugklachten. “Ik vond het vooral goed dat de workshop heel praktisch was. Leerzaam was het onderdeel over de wetgeving en wat je als werkgever wél en niet kan. Ik vond het bovendien nuttig om ervaringen van andere bedrijven te horen. Want we zitten toch allemaal een beetje in hetzelfde schuitje". Gerrit Toes kan de workshop dan ook van harte aanbevelen aan andere A+O-bedrijven. “Iedere werknemer moet nu doorwerken tot zijn 67e jaar. Dat betekent nogal wat als je een fysiek zwaar beroep hebt. Als bedrijf zul je echt iets moeten met duurzame inzetbaarheid, of je nu wilt of niet.”

Inschrijving geopend voor nieuwe workshops

“In oktober organiseren we een nieuwe workshop”, vertelt A+O-projectleider Annouk van Es. “Deze workshop vindt plaats op donderdag 10 oktober in Vianen. Voor A+O bedrijven is deelname kosteloos. Er is een open inschrijving, maar ook is het mogelijk de workshop incompany te doen. Daarnaast biedt A+O binnen het e-learning platform oZone binnenkort een module aan op dit thema. Als bedrijven meer willen weten, dan sta ik hen graag te woord. En natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen met de A+O regiomanager".

Belangstelling?

Klik hier om u aan te melden voor een workshop open inschrijving of incompany.
Voor meer informatie kunt u tevens contact opnemen met A+O-projectleider Annouk van Es, telefoonnummer 06 - 52 58 46 98 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Handige werkgeverstool

Voor werkgevers is een handige tool ontwikkeld met handvatten om een medewerker met een chronische aandoening zo goed als mogelijk inzetbaar en aan het werk te houden. De tool biedt belangrijke tips en uitgebreidere informatie aan de hand van vijf thema's. Tot slot vindt men verwijzingen naar adressen en websites voor meer informatie en ondersteuning.

 

A+O Contactpersonen

Annouk van Es


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.