login

Pagina 1 van 4

“Zij-instroom kan een oplossing zijn voor het personeelstekort”

Dat de economie weer volop aantrekt en daarmee de werkgelegenheid , is goed nieuws. Maar tegelijkertijd kampt de branche met tekorten aan technisch personeel. Ook voor BAADER LINCO is het vinden van geschikte medewerkers momenteel lastig. En dat terwijl het bedrijf uit Doesburg sterk groeiend is. Vandaar dat het bedrijf zich nu ook richt op oudere zij-instromers om het personeelstekort te ondervangen.

Lees meer...

Succesvol tegen de klippen op werven

Nieuwe vakmensen lastig te vinden in de techniek? Nee hoor, zegt Marleen Vroegindeweij, hr-manager bij De Jong. In 1,5 jaar tijd wist het bedrijf zo’n 50 nieuwe medewerkers aan te trekken. “Onze collega’s zijn onze beste promotors. Maar je moet daarnaast ook weten welke kanalen de beste resultaten opleveren. Goede recruitmentsoftware is daarom geen overbodige luxe.”

Lees meer...

John de Wolf op de zeepkist voor werkzoekende vijftigplusser

Nederland vergrijst en steeds meer vijftigplussers zitten ongewenst thuis op de bank. Vandaar dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid oud-profvoetballer John de Wolf tot boegbeeld heeft gebombardeerd. “De vooroordelen moeten doorbroken worden. Een enthousiaste vijftigplusser is juist een cadeautje voor het bedrijf”, vertelt De Wolf gedreven.

Lees meer...

Bedrijfsleven wint middelbare scholieren voor zich via landelijke ontwerpwedstrijd

Op 10 mei jl. vond de ontknoping plaats van het educatieve programma Eureka!Cup waarvoor zes bedrijven en overheidsinstellingen een technologisch vraagstuk uitschreven voor middelbare scholieren. Zij vroegen de leerlingen om een innovatieve oplossing te bedenken en te ontwerpen voor een vraagstuk waar zij als organisatie mee te maken hebben. Die vraag sloeg aan! Bijna 10.000 leerlingen uit de onderbouw van havo en vwo bogen zich op school over de opdrachten. Zij deden uitgebreid onderzoek, kwamen met een innovatie op de proppen en bouwden een prototype.

Lees meer...

Bedrijven Land van Cuijk zetten poorten open voor basisonderwijs

Ook dit jaar hebben 50 bedrijven in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg op 29, 30 en 31 maart hun poorten open gezet voor leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs. TechnoPromo in Cuijk organiseerde dit evenement in 2017 al voor de tiende maal. Ook bij A+O aangesloten bedrijven hebben deelgenomen (Colt, Elpress, Goss, Lantech, Marel Stork Food en MGG Bergen).

Lees meer...

Defensie prima bron voor zij- instromers in de techniek

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland. Jaarlijks is er een instroom van zo’n 2.500 nieuwe militairen, in uiteenlopende vakgebieden. Maar datzelfde aantal stroomt elk jaar ook uit. Het zijn kandidaten met net iets meer; met discipline, teamgeest en goede scholing. Kandidaten die prima geschikt zijn voor zij-instroom in de techniek. Bovendien helpt Defensie ze graag aan de juiste opleiding en begeleiding.

Lees meer...

"De grenzen moeten open voor buitenlandse werknemers"

Voor veel metalektrobedrijven wordt het, nu de economie weer aantrekt, steeds moeilijker om aan geschoold personeel te komen. Om die reden liet het A+O-bestuur door onderzoeksbureaus Panteia en Ockham IPS onderzoek doen naar kansrijke aanpakken voor het aantrekken en behouden van internationale studenten en talenten.

Lees meer...

Jongeren met arbeidsbeperking verbazen de bazen

Met een theatervoorstelling aan potentiële werkgevers laten zien welke talenten je in huis hebt. Die kans kregen jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs de afgelopen maanden binnen het project ‘Bazen Verbazen’. “En ze hebben de werkgevers écht verbaasd met hun ambitie en kunnen”, aldus landelijk coördinator Henk Krauwel. “Bazen merkten: ‘Deze doe-jongeren kan ik prima inzetten!’”

Lees meer...

Kartrekker Banenafspraak Aart van der Gaag: “We gaan onze doelstelling zeker halen”

Precies een jaar gelden begon Aart van der Gaag als ‘aanjager’ voor de Banenafspraak. Het is zijn missie tot 2026 in samenwerking met het bedrijfsleven 100.000 banen voor arbeidsbeperkten te realiseren. Hoe is op dit moment de stand van zaken? “Overal waar ik kom, zie ik ontzettend veel enthousiasme onder bedrijven.”

Lees meer...

Staatssecretaris Jetta Klijnsma: “Wij moeten arbeidsbeperkten een steuntje in de rug geven”

Ze is de vrouw achter de Participatiewet: Jetta Klijnsma. Als staatssecretaris moet zij ervoor zorgen dat er 100.000 banen voor arbeidsbeperkten in het bedrijfsleven komen. Hoe gaat ze dat doen en wat heeft ze werkgevers te bieden?

Lees meer...

Pagina 1 van 4


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.