login

Bedrijven Land van Cuijk zetten poorten open voor basisonderwijs

Ook dit jaar hebben 50 bedrijven in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg op 29, 30 en 31 maart hun poorten open gezet voor leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs. TechnoPromo in Cuijk organiseerde dit evenement in 2017 al voor de tiende maal. Ook bij A+O aangesloten bedrijven hebben deelgenomen (Colt, Elpress, Goss, Lantech, Marel Stork Food en MGG Bergen).

In subgroepjes van maximaal 10 kinderen maken de leerlingen kennis met de diversiteit aan technische beroepen en bedrijven in de regio. Elk jaar komen er weer nieuwe bedrijven bij die mee willen draaien in het project. Het doel is leerlingen al op jonge leeftijd een indruk te geven van een “echt” bedrijf in werking. En aan de andere kant hopen de bedrijven de leerlingen enthousiast te maken voor de technische branche zodat ze later een technische opleiding kiezen en vervolgens een baan in de techniek vinden.foto colt technopromo

De interesse was dit jaar onverminderd groot. Maar liefst 31 scholen en 830 leerlingen namen deel. Medewerkers vanuit TechnoPromo hadden vooraf vele bedrijven in een breed scala van techniek meermalen bezocht en in gezamenlijk overleg was een interessant en gevarieerd programma voor de bezoekochtend opgesteld. Projectleider Cornelissen: “We zijn blij om te merken dat de meeste kinderen goed voorbereid, onder andere met een zelfgemaakte vragenlijst en camera , op pad gaan en het uiterste uit het bezoek proberen te halen. Er vinden interessante, leerzame  gesprekken plaats tussen de begeleider uit het bedrijf en de kinderen. Niet alleen de productieafdeling maar de werking van het gehele bedrijf komen aan bod. Daarnaast zijn de kinderen tijdens het bezoek vaak actief bezig: ze voeren een proef uit, ze maken iets kleins óf ze zoeken iets uit. Sowieso hebben ze een bijzondere ervaring, de zintuigen worden namelijk ook aangesproken. Op deze wijze wordt het bezoek een belevenis die nog lang doorwerkt. Na afloop wordt er een presentatie gemaakt voor de overige subgroepjes én het bedrijf. En zo is de leercirkel dan rond.”

Belangstelling?

Nieuwe bedrijven die willen deelnemen kunnen zich aanmelden bij TechnoPromo bij de heer Cornelissen of mevrouw Hamers via telefoonnummer 0485 – 35 18 33.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.