login

Alle kansen voor bbl-leerlingen bij Royal Smit Transformatoren

Maar liefst 23 bbl-leerlingen lopen er momenteel rond bij A+O-bedrijf Royal Smit Transformatoren. Deze leerlingen combineren werken en leren en zijn in dienst bij Royal Smit als erkend leerbedrijf. Allemaal zijn ze aangenomen met het oog op een vast dienstverband, want de onderneming groeit stevig door. Praktijkopleider en opleidingscoördinator Jan Sijnen, die hart en ziel stopt in ‘zijn jongens’: “Het is mijn opdracht om te zorgen voor mannen die hier straks de kar kunnen trekken.”

Hij vergelijkt zichzelf met een voetbalcoach, die zijn leerlingen zo goed mogelijk wil laten presteren. Sijnen: “Samen met zo’n jongen moet ik ervoor zorgen dat hij gezien wordt, dat de afdelingshoofden hém willen aannemen. Tegenwoordig ‘vechten’ de afdelingsleiders steeds vaker om de bbl-leerlingen. Dan weet ik dat ik mijn werk goed doe.”

Royal Smit ontwerpt en maakt transformatoren om energie te transporteren en mag zich wereldwijd tot de topproducenten rekenen. Omdat het energieverbruik nog altijd stijgt en nieuwe transformatoren steeds krachtiger zijn, noteert het Nijmeegse bedrijf volop orders. Zo begint de orderportefeuille van 2017 zich nu al te vullen. Momenteel heeft de onderneming zo’n zeshonderd medewerkers, maar de vraag naar goed gekwalificeerde vakkrachten groeit door. Sijnen: “Ze vroegen laatst hoe snel ik 160 man krijg opgeleid.”

Niveau 4

En dus werft Royal Smit continu bbl-leerlingen via Werk en Vakmanschap, waar ze precies weten wat het bedrijf zoekt. “We willen zoveel mogelijk mensen op niveau 4, die later zelf kunnen coachen, superviseren en fungeren als ambassadeur. Ook degenen die we binnenhalen op niveau 3, proberen we door te laten groeien naar niveau 4”, zegt Sijnen. Daarnaast werken er veel jongere monteurs via het uitzendbureau in de productie, die via een bbl-opleiding de kans krijgen om door te groeien.

De leerlingen volgen een vast traject. Eerst anderhalf jaar snuffelen door het hele bedrijf, met iedere zeven weken een andere afdeling: de wikkelarij, montage of spoelenbouw bijvoorbeeld. De afdelingshoofden en voormannen geven daarbij precies aan wat ze qua prestaties en vaardigheden verwachten. Daarna mogen de bbl’ers uitspreken op welke afdeling ze het liefst verder zouden willen. In een productieoverleg waarbij ook P&O aanschuift, wordt vervolgens een definitieve verdeling gemaakt. Het derde jaar is gericht op een specifieke functie en het vierde jaar op het opdoen van veel ervaring.

bblers bij Royal Smit 300‘Jij hoort erbij’

“Al die tijd geef ik de jongens het gevoel: ‘jij hoort bij mijn team. Ik laat je niet vallen’, zegt Sijnen. “Ze kunnen bij me terecht met privékwesties, met dingen die op school niet lekker gaan of zaken die ze moeilijk vinden op het werk. Ik vraag steeds rond in het bedrijf hoe iemand het doet. Vier keer per jaar houd ik functioneringsgesprekken. Elke woensdag komen we bij elkaar. Ik coach ze op gedrag en houding, geef extra theorielessen. Als er straks nog meer leerlingen bijkomen, wil ik ook op iedere afdeling een vaste trainer. Dat ben ik nu aan het regelen.”

Bbl’ers als coach

Onder die toekomstige trainers zijn weer oud-leerlingen. Sowieso fungeren de ouderejaars als coaches van de nieuwe bbl’ers. Sijnen zelf zetelt nog in de examencommissie van het ROC Nijmegen en woont af en toe lessen bij op het ROC. “Ik wil weten hoe ze daar les krijgen en ik wil de jongens laten merken dat ik er ben.”

A+O-regiomanager Robert van der Laak is onder de indruk van het enthousiasme bij Royal Smit. “Er is door het bedrijf een serieuze structuur voor de bbl ontwikkeld, met een goed georganiseerde begeleiding en een directie die er helemaal in meegaat. Waar het aantal bbl-trajecten landelijk wat lijkt in te zakken, is het geweldig om zulke positieve verhalen te horen!”

Meer informatie:

Robert van der Laak, A+O-regiomanager Midden-Nederland, tel. 06-20 49 87 79, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Jan Sijnen, praktijkopleider en opleidingscoördinator Royal Smit Transformatoren, tel. 06-23111561 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Robert van der Laak


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.