login

Flexwerkers Techniek 2012-2014

De pilot Flexwerkers in de Techniek heeft in 2012 een vervolg gekregen. In samenwerking met STOOF en de deelnemende uitzendbureaus is het doel om 300 bbl-leerlingen te plaatsen op niveau 2,3,en 4 waarvan bij voorkeur een derde bestaat uit zittende flexkrachten.

Mes snijdt aan twee kanten

Voordeel voor de bedrijven is dat zij leerlingen langere tijd 'op proef' kunnen nemen en dat zij volledig ontzorgd worden ten aanzien van wervingsactiviteiten, werkgeverschap en begeleiding van de leerling. De uitzendorganisaties kunnen flexkrachten meer perspectief bieden, leerlingen hebben meer kans hun opleiding af te maken en krijgen betere begeleiding. En onze sector heeft een extra instroomkanaal. Het mes snijdt dus aan alle kanten.

Lees meer...

Wajongtalent in de Metalektro

'Zet die stap!': dat is de slogan van het pilotproject 'Wajongtalent in de Metalektro'. Het project is een initiatief van de sociale partners en komt voort uit de cao. De pilot vindt plaats in twee regio's, Zuid-Oost Brabant en het Stedenvierkant Apeldoorn/Deventer/Zutphen/Harderwijk.

Doel is om samen met bedrijven een adequate aanpak te ontwikkelen voor jongeren met een Wajong-uitkering. Het streven is dat per regio bij minimaal tien metalektrobedrijven tenminste twintig gemotiveerde Wajongers instromen in de vorm van een leerwerktraject en duurzaam worden geplaatst in de sector.

Lees meer...


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.