login

Ontwikkelen medewerkers

Bijdragen aan een optimale  verticale en horizontale doorstroming van werknemers is  één van de aandachtsgebieden van A+O Metalektro. A+O ondersteunt verschillende projecten en initiatieven  die werkgevers en werknemers  stimuleren te investeren in opleiding en ontwikkeling.  Daarmee wil A+O zorgen dat werknemers fit, gemotiveerd en inzetbaar blijven gedurende hun hele loopbaan: Duurzaam Meedoen.  Dat is van belang voor zowel bedrijven als werknemers.

Wilt u dat uw werknemers fit, gemotiveerd en inzetbaar blijven gedurende hun hele loopbaan?
Bekijk hier ons aanbod.

special nieuwe dialoog
Binnen de metalektrosector verschuiven hr-taken steeds meer naar de lijn. De lijn is hier alleen niet altijd toe in staat: vakmensen die gaandeweg zijn opgeklommen. Bedrijven geven aan dat bijvoorbeeld ondersteuning bij het voeren van gesprekken gewenst is. Aan de andere kant zijn bedrijven ook op zoek om de ‘verouderde’ gesprekscyclus nieuw of ander leven in te blazen. In deze special ‘De nieuwe dialoog’ komen bedrijven aan het woord die het anders zijn gaan doen. U leest Kililan Wawoe’s pleidooi voor het nieuwe belonen. En hoogleraar Lidewey van der Sluis licht toe waarom talentmanagement steeds belangrijker wordt en vraagt om een nieuw soort leiderschap.
Special werkgeluk afbeelding voorkant
Mensen die met veel energie en toewijding hun werk doen, komen in een flow terecht. Bevlogen medewerkers zijn maar liefst 21 procent productiever. Wat draagt bij aan het werkgeluk van werknemers? Hoe kun je als werkgever werkgeluk stimuleren? En wat kun je er zelf als werknemer aan doen? Lees erover in deze special.
AOnieuws special mrt2015
Twee maal per jaar verschijnt er een special over een specifiek thema. In deze special staan Duurzame Inzetbaarheid & Sociale Innovatie centraal.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.