login

Hr metrics en Hr analytics

Looptijd: 2018-2019 *

Meten is weten, gissen is missen en gokken is dokken. Dat geldt ook voor goed hr-beleid.

 

 

Aanbod A+O

A+O Metalektro organiseert in 2018 en 2019 tien workshops rond het onderwerp hr metrics en hr analytics. Doelstelling is om handvatten aan te reiken waardoor hr-verantwoordelijken, lijnmanagers en financieel verantwoordelijken zich realiseren dat data een steeds belangrijker rol vervullen bij de uitvoering van een professioneel hr-beleid. De workshop biedt praktische informatie en reikt instrumenten aan die bedrijven concreet helpen om een eerste stap te zetten op dit thema. De workshop duurt een dagdeel (3,5 uur) en is exclusief en kosteloos* voor bij A+O aangesloten bedrijven. Ook behoort een incompany workshop tot de mogelijkheden.

* Bij annulering binnen 1 week voor aanvang of bij afwezigheid zonder melding vooraf, worden kosten in rekening gebracht.

Inhoud workshop

In de workshop komen zowel metrics (lees: ken- en stuurgetallen) als analytics (lees: inschattingen voor de toekomst) aan de orde. Zo beginnen we met het gebruik van ken- en stuurgetallen en de balanced scorecard. Hoe kom je tot handige en verstandige keuzes en hoe maak je een passend dashboard? Hoe kun je deze in de praktijk gebruiken? In de tweede helft van de workshop ligt het accent op hr-analytics. Wat is het, en wat is daarbij de rol van hr? Hoe moet je het slim organiseren, welke stappen moet je zetten? De workshop gaat ook in op de belangrijkste valkuilen. Waar moet je in de aanloop van een analytics-traject vooral en vóóraf op letten? Op basis van diverse voorbeelden wordt aangegeven welke praktische toepassingsmogelijkheden er zijn.

Voor welke bedrijven interessant?

De workshop is een goed vertrekpunt voor organisaties die overwegen hiermee de komende jaren verder te willen gaan. Het is een nadere kennismaking en laat zien welke toepassingsvelden inmiddels gebruikt worden.Hr-metrics en hr-analytics vraagt om een gezamenlijke inspanning. De workshop is daarom interessant voor hr-professionals, voor directie en lijnmanagers en voor financieel verantwoordelijken.Deelnemers krijgen een (digitale) reader met interessante artikelen aangereikt, literatuurlijsten en diverse voorbeelden en stappenplannen.

Individuele adviesgesprekken

Aansluitend op de workshop worden door A+O Metalektro ook 15 individuele adviesgesprekken aangeboden om de opvolging en verdere verduurzaming gestalte te geven. Deze adviesgesprekken (op locatie) duren 2 uur. Tijdens dit gesprek kan specifieker worden ingegaan op de vragen en leerwensen van het betreffende bedrijf.

Docent/begeleider

De workshop en het individuele adviesgesprek worden uitgevoerd door dr. Gerard Evers. Gerard is van huis uit econometrist, heeft ruim 30 jaar gewerkt op universiteiten (o.a. hoogleraar Human Capital Valuation) en werkt de laatste jaren als zelfstandig adviseur en onderzoeker op vraagstukken als strategische personeelsplanning, hr-analytics, performance management, beloning en duurzame inzetbaarheid. Soms sectoraal, soms in company. Tevens is hij gastdocent op Nyenrode, de Academie voor Management Groningen en kerndocent bij de Business School Nederland. Hij verzorgt daarnaast velerlei masterclasses en trainingen.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met A+O-projectleider Marloes Jonkman via telefoonnummer 06 - 23 78 04 19 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook uw regiomanager benaderen.

Workshopdata

In 2019 zijn er in diverse regio’s workshops:

 Datum Van   Tot  Locatie      Opmerking
dinsdag 14 mei 2019  13.30 uur  -   16.30 uur  Hoeven   Vol. Aanmeldingen komen op reservelijst
dinsdag 21 mei 2019  14.00 uur  -  17.30 uur  Assen    
dinsdag 18 juni 2019  13.00 uur  -  16.30 uur  Eindhoven    
donderdag 10 oktober 2019  09.30 uur  -  14.00 uur  Utrecht    
donderdag 14 november 2019  13.00 uur  -  16.30 uur  Rotterdam    Locatie gewijzigd

Voor een incompany workshop (minimaal 6 deelnemers) wordt in overleg een datum vastgesteld.

Aanvragen

Het aanmeldformulier vindt u hier.

 

(*): Zodra het budget is uitgeput wordt de aanvraagmogelijkheid voor deze regeling gesloten.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.