login

Pagina 1 van 3

Eerste lichting nieuwe bbl-opleiding verspaningstechnoloog niveau 4

V.l.n.r. Daniëlle Nuts, Arjan van Wijngaarden, Remco Zegelaar en Piet Bijl

Verspaningstechnologie is een vak. Maar lange tijd werd alleen tot niveau 3 opgeleid. Het bedrijfsleven heeft dringend behoefte aan niveau 4. Vandaar dat Techniek College Rotterdam, in navolging van Eindhoven en Hengelo, een nieuwe bbl-opleiding is gestart in samenwerking met bedrijven uit de regio. Aan grootmetaalbedrijven ontbreekt het echter nog grotendeels, op GBS Gearbox Services International na. Dit bedrijf start komend jaar met een deelnemer.

Lees meer...

Van papieren evaluatiegesprek naar digitaal ontwikkelgesprek

Scheepswerf Slob nam, als onderdeel van De Vries Groep, onlangs haar evaluatiemethodiek grondig onder handen. Medewerkers binnen de gehele De Vries Groep bleken namelijk ontevreden over de beoordelingsgesprekken. De klacht? Het was niet wederzijds genoeg. Inmiddels is er een gloednieuw digitaal systeem op maat in werking. Mariette Bakkers, Hoofd Personeel & Organisatie bij Scheepswerf Slob, geeft uitleg.

Lees meer...

“Onze mensen zijn ons grootste kapitaal”

Het is de ambitie van Resato International om dé hogedrukspecialist van de wereld te worden. En die ambitie kan alleen waargemaakt worden met gemotiveerd en goed opgeleid personeel, zegt Human Development Manager Arianne van Dijken. “Wij willen het eigen talent en de eigen ambitie van onze medewerkers naar boven halen.”

Lees meer...

Experiment A+O met Persoonlijk OpleidingsBudget

In opdracht van de sociale partners doet A+O een experiment met het Persoonlijk OpleidingsBudget. Eén van de bedrijven die aan het experiment deelneemt, is de PBF Group. Het Nederlandse deel van het bedrijf is bezig om de omslag te maken van een productiebedrijf naar een bedrijf dat zich richt op productontwikkeling. Om de medewerkers in dat proces mee te krijgen, biedt het bedrijf medewerkers scholing aan.

 

Lees meer...

Made in Holland: Van Raam aangepaste fietsen

“Wij zorgen gewoon goed voor onze mensen”

Nederland telt talloze succesvolle metalektrobedrijven. Bedrijven die als vanzelfsprekend investeren in (sociale) innovatie. Waar de medewerkers trots zijn op ‘hun’ producten. Wat is het geheim van deze ondernemingen? Ditmaal in de serie ‘Made in Holland’: Van Raam uit Varsseveld.

Lees meer...

Pagina 1 van 3


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.