login

Meer uit je functie halen

‘We willen op alle mogelijke manieren ervoor zorgen dat iemand lekker in zijn vel zit’

Ruimte voor flexibiliteit, eigen verantwoordelijkheid, opleiding en ontwikkeling. En overal waar je kijkt moderne kunst. Het stimuleren van werkgeluk wordt bij Bronswerk Heat Transfer serieus genomen. “Wie met plezier naar werk gaat, zich gewaardeerd voelt en voldoende van zichzelf kwijt kan, zal zoveel mogelijk uit zijn eigen functie willen halen”, legt Angelique van der Wall, medewerkster hrm, uit.


Al bij binnenkomst in het kantoorpand van Bronswerk in Nijkerk valt de kunst direct op. Eigenaar de heer Schäefer heeft als kunstliefhebber inmiddels een flinke verzameling opgebouwd. “Ik schat de collectie op zo’n 200 stukken. Beelden van moertjes, brons of wol. Schilderijen, zeefdrukken en tekeningen.
Maar ook een prachtig kunstboek dat alleen met witte handschoentjes gelezen mag worden. Elke ruimte in het pand is voorzien van een kunstwerk. Ook de fabrieksvloer. Al zijn de schilderijen daar wel speciaal geïmpregneerd”, lacht Van der Wall.

Wit blijft wit

Bronswerk Heat Transfer ontwerpt en bouwt apparatuur om warmte over te dragen. De warmtewisselaars en luchtgekoelde koelers worden wereldwijd geleverd aan de petrochemie, gas- en oliesector. “Innovatie is ontzettend belangrijk in ons vak, maar ook sociale innovatie. De kunst is een leuke manier om de werkomgeving positief te beïnvloeden. Sommige bedrijven werken met rustgevende groene of lila muren. Hier is de afspraak dat alle muren wit zijn en blijven. De kunst komt zo mooi tot zijn recht en het resultaat is een prachtige, rustgevende werkomgeving.”

Een goede balans tussen flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid zorgt voor een hoge waardering van werknemers.

Van karten tot kerstkransen maken

Bronswerk 041 DEFaangepast 
 ‘Elke ruimte in het pand is voorzien van een kunstwerk.
Ook de fabrieksvloer.’

Maar kunst is niet de enige manier voor Bronswerk om werkgeluk te stimuleren. Van der Wall: “We willen op alle mogelijke manieren ervoor zorgen dat iemand op zijn werk lekker in zijn vel zit. Zo deden we onlangs een workshop Clean Desk Policy, om niet alleen het bureau maar ook het hoofd helder te houden. En er wordt veel gedaan aan bedrijfsuitjes. Van karten tot kerstkransen maken, voor het gezin of alleen. De uitstapjes zijn heel divers, maar het doel altijd hetzelfde: collegialiteit bevorderen. En dat werkt. We zijn een hecht team.”

Duurzame inzetbaarheid vergroten

Van der Wall benadrukt echter dat werkgeluk ook voor een groot deel voortkomt uit organisatorische aspecten. “Denk aan duurzame inzetbaarheid. Ons product is altijd maatwerk en vereist specialistisch inzicht. Het vraagt om continue ontwikkeling en dat moeten we dus blijven stimuleren. Met het A+O-sectorplanproject Duurzame inzetbaarheid hebben we mooie inzichten opgedaan waarmee we nu op feiten kunnen sturen, in plaats van gevoel. Techniek en innovatie worden nu door oud en jong met elkaar gedeeld. Heel waardevol, ook voor de medewerker zelf.”

Flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid

Tot slot benoemt Van der Wall het belang van flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. “We kijken graag per individu wat iemand nodig heeft. Er werken bij ons twee vrouwen in de productie. Daar zijn we erg blij mee, want dat komt in de sector niet veel voor. Met één van hen hebben we daarom afspraken gemaakt dat er tijdens schooltijden gewerkt kan worden. Er zijn binnen Bronswerk veel mogelijkheden, want een goede balans tussen flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid zorgt voor een hoge waardering van werknemers. Maar een belangrijke tip: denk niet voor je medewerkers. De hoge waardering weten we uit ons jaarlijkse tevredenheidsenquête. Vraag medewerkers zelf waar ze gelukkig van worden en laat ze meedenken.”

Meer informatie

Angelique van der Wall, HRM-medewerkster bij Bronswerk Heat Transfer, telefoonnummer 033 - 24 75 500 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Robert van der Laak


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.