login

Arbeidsmarktmonitor

Twee keer per jaar vindt een meting via het internet plaats voor de Arbeidsmarktmonitor. Aan een werkgeverspanel worden vragen voorgelegd die bijvoorbeeld kunnen gaan over openstaande vacatures, instroom, uitstroom, mobiliteit, functieontwikkelingen, innovaties en scholingsinspanningen. Dit levert informatie op voor de sector, maar ook voor de bedrijven zelf. De vraagstellingen worden  waar nodig bijgesteld om op de actualiteit in te kunnen spelen.

Voorop staat het verkrijgen van betrouwbare informatie over en door de sector. De resultaten worden beoordeeld door het ROA: Researchcentrum Onderwijs Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. Het ROA vat de resultaten samen in een rapportage die A+O twee maal per jaar stuurt  naar bedrijven en andere geïnteresseerden. Op deze wijze blijven de bij A+O aangesloten bedrijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Indien u geïnteresseerd bent in onze Arbeidsmarktmonitor, kunt u deze uitgave hier kosteloos aanvragen.

 

AMM okt 2018 Bekijk de Arbeidsmarktmonitor oktober 2018

 

Jaarrapportage

Jaarlijks sluitstuk is de jaarrapportage. De hoofdmoot van de bevindingen in de Jaarrapportage Arbeidsmarktmonitor Metalektro 2017 is gebaseerd op de uitgebreide vragenlijsten die in juli 2017 en januari 2018 door het werkgeverspanel zijn ingevuld en de Quickscans die in april en oktober van 2017 zijn ingevuld. In al deze metingen zijn vragen beantwoord met betrekking tot de in- en uitstroom en vacatures. Hierop is de werkgelegenheidsbarometer gebaseerd. Daarnaast was in 2017 een aantal centrale thema’s verdeeld over de twee uitgebreide vragenlijsten. Om meer duiding te kunnen bieden bij de bevindingen uit de vragenlijsten is ook een aantal metalektrobedrijven geïnterviewd. Tot slot is voor verdieping en verbreding gebruik gemaakt van gegevens afkomstig van de Raad van Overleg Metalektro (ROM), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het pensioenfonds van de Metalektro (PME), het Sociaal Cultureel Planbureau en het Project Onderwijs-Arbeidsmarkt (POA) van het ROA.

Doe mee!
Het werkgeverspanel bestaat uit een representatieve groep bedrijven in de Metalektro, die twee keer per jaar via internet een vragenlijst krijgen voorgelegd. De anonimiteit van de deelnemende bedrijven wordt gewaarborgd.

Om de representativiteit van de onderzoeksresultaten te verzekeren is A+O steeds op zoek naar bedrijven die op reguliere basis de vragenlijsten in willen vullen. Naast het belang voor de gehele bedrijfstak, heeft deelname aan het werkgeverspanel ook duidelijke voordelen voor het betreffende  bedrijf. Na iedere meting wordt een op maat gemaakte ‘benchmark’ van het deelnemende  bedrijf beschikbaar gesteld, waarmee men zijn eigen organisatie  op een aantal belangrijke punten kan vergelijken met andere bedrijven in de sector.

 Ook uw steentje bijdragen? Meld uw bedrijf aan voor het onderzoek!

 

Meer informatie of vragen?
Projectleider Melanie Lancel staat u graag te woord, tel. 06- 16 30 40 03, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Edities Arbeidsmarktmonitor  Edities jaarrapportage van het ROA

Arbeidsmarktmonitor oktober 2018
Arbeidsmarktmonitor april 2018
Arbeidsmarktmonitor oktober 2017
Arbeidsmarktmonitor april 2017
Arbeidsmarktmonitor oktober 2016 
Arbeidsmarktmonitor april 2016
Arbeidsmarktmonitor oktober 2015 
Arbeidsmarktmonitor april 2015 
Arbeidsmarktmonitor oktober 2014 
Arbeidsmarktmonitor april 2014 
Arbeidsmarktmonitor oktober 2013
Arbeidsmarktmonitor april 2013

Jaarrapportage 2017Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2017
Jaarrapportage 2016 / Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2016
Jaarrapportage 2015 / Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2015 
Jaarrapportage 2014 / Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2014
Jaarrapportage 2013 / Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2013
Jaarrapportage 2012 / Factsheet Arbeidsmarktmonitor 2012
Jaarrapportage 2011
Jaarrapportage 2010


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.