login

Pagina 1 van 4

Nieuwe BOL4-opleiding Precisietechniek samen met bedrijfsleven

V.l.n.r.: Frans Konst, Gert Jan ten Brinke en Bert Wessels

Technische bedrijven in Oost-Nederland staan te springen om vakpersoneel: specifiek technisch opgeleide mensen. Vandaar dat ROC van Twente sinds een jaar de nieuwe BOL4-opleiding Precisietechniek biedt. Met input en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven én 40% praktijkonderwijs. Ook A+O-bedrijf Brinks Metaalbewerking draagt hieraan bij.

Lees meer...

A+O biedt regeling voor van-werk-naar-werk begeleiding

Met de regelingen voor ‘Van-Werk-Naar-Werk trajecten’ wil A+O bedrijven ondersteunen om boventallige medewerkers te begeleiden naar ander werk in of buiten de sector. Met als doel om werkloosheid te voorkomen en deze mensen te begeleiden naar een nieuwe baan binnen of de sector.

Lees meer...

"Robotisering kan scheepsbouw een economische impuls geven"

Op 1 april jongstleden was minister Henk Kamp van Economische Zaken op bezoek bij het TIMA-project van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Binnen het project wordt gekeken naar de mogelijkheden om robotica in te zetten bij de productie van schepen en scheepsonderdelen. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen school en bedrijfsleven in de praktijk kan worden gerealiseerd.”

Lees meer...

Twente zet techniek op de kaart

Bedrijven en scholen koppelen en jongeren een goed beeld geven van werken in de techniek. Het is voor veel regio’s een flinke uitdaging. In Twente weten ze met succes de krachten te bundelen. Mineke Bosch, coördinator vmbo Carrousel Twente, en Pieter van Schilt, directeur vmbo Pius X College in Almelo, geven uitleg.

Lees meer...

Nieuw concept in Nederland: de vakhavo

Calvijn College Goes biedt havisten natuur en techniek ook praktijkprogramma

Jonge leerlingen die hersenen én handen weten te gebruiken? De techniek vraagt er steeds vaker om. Vandaar dat het Calvijn College in Goes dit jaar startte met de vakhavo waarbij het ‘gewone’ havoprogramma is verrijkt met een dag per week technische praktijk. De resultaten zijn veelbelovend. Maar er is nog volop ruimte voor meer deelnemende stagebedrijven. 

Lees meer...

Pagina 1 van 4


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.