login

A+O biedt regeling voor van-werk-naar-werk begeleiding

Met de regelingen voor ‘Van-Werk-Naar-Werk trajecten’ wil A+O bedrijven ondersteunen om boventallige medewerkers te begeleiden naar ander werk in of buiten de sector. Met als doel om werkloosheid te voorkomen en deze mensen te begeleiden naar een nieuwe baan binnen of de sector.


A+O heeft de regeling ‘VWNW-trajecten 1-10 medewerkers’. Er is nog plaats om deelnemers aan te melden. A+O stelt in het kader van deze regeling een budget beschikbaar van € 5.000,- per medewerker, vertelt A+O adviseur Annouk van Es. “Een werkgever kan tot 1 oktober van dit jaar een aanvraag indienen voor maximaal tien medewerkers. De vergoeding is bedoeld om mensen, die om wat voor reden dan ook het bedrijf moeten verlaten, te begeleiden naar ander werk.” Bedrijven kunnen een keuze maken uit een van de drie door A+O geselecteerde uitvoerders die het VWNW-traject volledig verzorgen, vervolgt Van Es. “Dat zijn Randstad, MEPD en Fith. Elk traject is maatwerk en biedt ruimte voor begeleiding, maar óók voor scholing. Al naar gelang de behoefte bij bedrijven. Van de in totaal honderd trajecten, zijn er momenteel nog vijfentwintig beschikbaar.”

Een casus uit de praktijk…

Hoe belangrijk deze regeling voor individuele medewerkers kan zijn, blijkt uit het verhaal van Harry Keurhorst. Harry werkte tot voor kort bij het A+O-bedrijf ASSA ABLOY, producent van onder meer deursloten en elektrische deurgrendels. “De ASSA ABLOY Groep heeft meerdere vestigingen in Nederland”, vertelt Marieke Mulder, hr-manager van het bedrijf. “Als gevolg van een reorganisatie hadden wij minder locaties nodig. De locatie in Apeldoorn werd gesloten en dat trof ook Harry.”

“Ik zat in een bijzondere situatie”, vertelt Harry nu over die periode. “Ik had een zwaar ongeluk met mijn quad gehad. Ik was tegen een lantaarnpaal gereden. Daardoor had ik een klaplong, zestien gebroken ribben en een gebroken schouderblad en bekken.” Uiteindelijk kwam hij in de WIA terecht en was hij nog maar belastbaar voor 15 tot 20 uur. “Op het moment van de reorganisatie zat Harry in een re-integratietraject”, vertelt Mulder. “Maar toen onze Apeldoornse locatie ging sluiten, hield het ook voor Harry op. Terwijl hij al 32 jaar bij ons in dienst was. Dat is heel onprettig. Een moeilijke situatie dus voor Harry want naast het accepteren van het feit dat hij boventallig was, moest hij ook nog werken aan zijn re-integratie.”harry en rosanne sdd vwnw

Via A+O ontdekte Mulder dat ASSA ABLOY gebruik kon maken van de van-werk-naar-werk regeling. begeleiden. “Daardoor was er een budget voor outplacement. Bij het outplacementbureau is Harry toen aan de slag gegaan. En wat niet lukte binnen het re-integratietraject, lukte het bureau wél: het weer aan de slag krijgen van Harry.”

Harry vond een nieuwe baan bij SDD in Emst, ontwikkelaar en producent van printfinishing apparatuur voor grote klanten als Canon, HP en Xerox. “Onze producten worden wereldwijd verkocht”, vertelt HR-manager Rosanne van der Slink. “Omdat we sterk groeien, hadden we een aantal openstaande vacatures. Zodoende kon ook Harry als magazijnmedewerker bij ons aan de slag. Die functie had hij ook al in zijn vorige baan bij ASSA ABLOY, dus hij kon direct beginnen.” Harry werkt nu zestien uur en naar volle tevredenheid. Van der Slink: “Hij moet staan, zitten en lopen afwisselen en hij kan geen zwaar werk doen. Dus alleen het verpakken van zware machines laten we hem niet doen. Maar hij doet gewoon zijn werk, wij zijn blij met hem en hopen dat hij verder herstelt en meer uur kan gaan werken.”

Sterker nog: Harry heeft ook twee ex-collega’s van ASSA ABLOY aan een baan geholpen bij SDD, zegt Van der Slink. “Dat waren twee technische productiemedewerkers die ook in een outplacementtraject zaten. Echt een successtory dus.” En ook Harry zelf is een blij man. “Ik ben uiteindelijk maar een maandje zonder werk geweest. Dus financieel heb ik er niet veel van gemerkt. Ik vind het ook fijn om te werken. Omdat ik niet zo gezond ben, geeft het werk afleiding. Dus al met al ben ik ontzettend blij dat het allemaal zo gelopen is.”

Meer weten? Regeling 'Van werk naar werk 1-10 medewerkers'.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.