Wie niet meegaat blijft achter

Digitalisering en robotisering bieden je bedrijf nieuwe kansen. Wil je niet achterblijven bij de digitalisering in de markt? Zorg er dan op tijd voor dat je medewerkers er vertrouwd mee zijn. Doe meer met hun talent: ontwikkel hun digitale vaardigheden.

Aanbod A+O

A+O vergoedt de externe kosten voor trainingen en cursussen op het gebied van digitalisering en robotisering. Dat kan gaan om bijvoorbeeld:

  • Omgaan met 3D printers en nieuwe robots
  • Digitale tekeningen maken en lezen
  • Programmeren van robots en machines
  • Werken met softwarepakketten

Belangrijk om te weten:

  • De vergoeding bedraagt 90% van de externe kosten tot maximaal €1.000,- per aanvraag.
  • Voor een training of cursus geldt een maximale doorlooptijd van 12 maanden vanaf de startdatum.
  • De training of cursus moet worden afgesloten met een bewijs van deelname.
  • Je bedrijf betaalt de externe kosten en declareert 90% hiervan bij A+O. De BTW op deze kosten kun je niet aan ons doorberekenen.
  • Per bedrijf zijn er maximaal 350 aanvragen per kalenderjaar mogelijk.

Aanvragen?

Klik hier om aan te vragen. Doe dit binnen 6 maanden nadat de training/cursus is gestart. let wel op dat 3 maanden na de einddatum van de training/cursus moet worden gedeclareerd.

Declareren?

Klik hier om te declareren. Doe dit binnen 3 maanden nadat de training/cursus is afgerond. Stuur ook de factuur van de training/cursus mee.

Om vertraging in de behandeltermijn te voorkomen, dienen de volgende gegevens uit de factuur herleid te kunnen worden: naam werkgever, naam medewerker, uitgevoerde activiteit en de uitvoeringstermijn.
Het is handig om dit vooraf met de opleider af te stemmen. Hier vind je twee voorbeeldfacturen die aan alle voorwaarden voldoen.

Vragen?

Voor meer informatie kun je direct contact opnemen met de afdeling Vergoedingen. Bel 088-60 50 960 of stuur een mailtje naar vergoedingen@ao-metalektro.nl. Je kunt ook contact opnemen met je regiomanager.

* Voor deze regeling is een maximum budget beschikbaar van €2.500.000,-. De inschrijving sluit wanneer dit maximum budget is bereikt. 

Mireille Kes - HR-manager bij Wupperman Staal Nederland

Wupperman maakte gebruik van het aanbod van A+O voor ondersteuning bij zelfroosteren en zelfsturing. “Dit is echt een succesverhaal. Onze medewerkers geven aan dat door het nieuwe rooster hun bioritme verbetert, hun humeur beter is en ze een betere werk-privébalans ervaren”. Voor ons was dit een zeer waardevol traject, dat mede mogelijk is gemaakt door A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten