De Meesterbeurs

27 mei 2024
Als u ervaring wil opdoen met de kwaliteiten van een werkloze 50-plusser, kunt u deze een zogenaamde werkervaringsplek van 6 maanden aanbieden. Zo kan u tegen lage kosten kennismaken met een gemotiveerde en ervaren professional. U biedt slechts een vergoeding van € 900,- en de deelnemer kan relevante werkervaring opdoen die helpt bij het vinden van een volledige baan.

Voorwaarden

De regeling Meesterbeurs 50+ kent de volgende voorwaarden:

  • De deelnemer woont in één van de deelnemende gemeenten. Deze gemeenten zijn hier te vinden. De gemeenten bevinden zich in Noord-Brabant en Friesland. Uw bedrijf hoeft niet in een van deze gemeenten gevestigd te zijn.
  • U biedt de deelnemer een werkplek aan van 6 maanden, voor minimaal 20 en maximaal 32 uur.
  • U betaalt eenmalig € 900,- aan de gemeente, die na afloop wordt uitgekeerd aan de deelnemer. Dit bedrag wordt niet ingehouden op de uitkering van de deelnemer. Ook tijdens de stage ontvangt de deelnemer dus zijn/haar volledige uitkering.
  • U of één van uw medewerkers begeleidt de deelnemer binnen uw bedrijf.
  • De stage moet een extra baan zijn. Het mag geen vervanging van een werknemer zijn of (tijdelijke) invulling van een reeds bestaande vacature.
  • U hoeft de werkzoekende na afloop geen baan aan te bieden. Uiteraard mag dat wel.

Vergoeding

U biedt gedurende 6 maanden een gemotiveerde en ervaren werknemer voor € 150,- per maand een stage. U maakt op die manier tegen zeer lage kosten kennis met deelnemers die veel ervaring en kennis bezitten op hun vakgebied.

Aanvragen

U kunt op de website van de Meesterbeurs een vacature plaatsen. Geïnteresseerden kunnen dan reageren. Als u al contact met een potentiele deelnemer heeft, kan deze zich op dezelfde website aanmelden en uw bedrijf ‘uitnodigen’. U hoeft in dat geval geen vacature aan te maken.

Openstelling

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. Er is vooralsnog geen einddatum voor deze regeling vastgesteld. Er zijn echter maar een beperkt aantal beurzen beschikbaar. Dit verschilt per gemeente.

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Via het werkgeversservicepunt kunt u meer informatie krijgen over de loonwaarde van de werknemer. Meer informatie is ook beschikbaar in het doelgroepregister op het werkgeversportaal van het UWV.

Beschikbaar vanaf17-12-2014
Beschikbaar tot9-10-2022
Ter inspiratie / alle berichten