Het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen biedt werknemers en zelfstandig ondernemers uit het Rijk van Nijmegen een voucher van maximaal € 2.500,- voor het volgen van scholing. Ook kan iedereen van 18 jaar of ouder kosteloos scholings- en loopbaanadvies aanvragen.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden gelden voor de TransitieVoucher: 

  • De voucher kan alleen aangevraagd worden door inwoners van het Rijk van Nijmegen (Druten, Wijchen, Beuningen, Nijmegen, Berg en Dal, Mook, Middelaar en Heumen).  

  • De voucher is bedoeld voor werknemers die werkeloos dreigen te raken en voor zelfstandig ondernemers met inkomstenderving door de coronacrisis. 

  • Het scholingsverzoek moet gericht zijn op een kansberoep of krapteberoep waarmee de arbeidsmarktwaarde van de werknemer of zelfstandig ondernemer wordt vergroot. 

  • De scholing mag maximaal 12 maanden duren en moet plaatsvinden bij een erkende opleider.

 

Vergoeding

Het aanbod is een TransitieVoucher van maximaal € 1.500,- voor het volgen van scholing en/of een kosteloos adviesgesprek.  

Aanvragen

Aanvragen van de TransitieVoucher en/of het adviesgesprek kan hier. De aanvragen voor de voucher worden door een scholingscommissie van het Leerwerkloket beoordeeld. Het bedrag wordt na toekenning rechtstreeks aan de opleider uitbetaald.  

Openstelling

Vanaf 1 december 2020 kan een voucher of een gesprek worden aangevraagd.  

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal: 

info@vergoedingenwijzermetaal.nl. 

Meer informatie en relevante formats/documenten

https://rijkvannijmegen.leerwerkloket.nl/

Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe.pdf
Datum31-12-2020
Beschikbaar vanaf31-12-2020