Zo maak je met datagedreven HR effectievere keuzes

In deze A+O kennisclips nemen we je mee in de wereld van HR metrics en analytics. In samenwerking met Gerard Evers hebben we alles wat belangrijk is om te weten voor je op een rij gezet.

Een effectief HR-beleid is goud waard. Medewerkers binden, laten uitblinken en laten groeien: het heeft rechtstreeks impact op het succes van je bedrijf. Maar hoe weet je of je HR-beleid het gewenste effect oplevert? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsstrategie en HR-beleid goed op één lijn zitten? En dat je op het goede moment de juiste acties onderneemt?

Bekijk onderstaande inspiratiefilms en leer hoe je HR metrics en analytics in jouw organisatie kunt inzetten.

Film 1: Introductie HR Metrics en HR Analytics

Film 2: HR Metrics

Film 3: HR Analytics/deel 1

Film 4: HR Analytics/deel 2

Voor wie?

Denk je erover om serieus werk te maken van HR-metrics en HR-analytics? Dan zijn deze clips een ideaal vertrekpunt. Optimaal rendement uit HR-metrics en HR-analytics vraagt om de betrokkenheid van het hele directie- en managementteam. We bevelen deze kennisclips daarom aan voor HR-professionals, directie, lijnmanagers en financieel verantwoordelijken.

 

Rob Bloks
Rob Bloks - Coördinator Praktijkopleider bij VDL Groep

“De vraag naar gekwalificeerde vakmensen is momenteel groter dan het aanbod. Vandaar dat VDL zich richt op het opleiden van zij-instromers. Onlangs startte het bedrijf in samenwerking met het mbo-onderwijs met een lasklas en een mechatronicaklas, ondersteund door de ‘Pilotregeling trainen en begeleiden zij-instroom’ van A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten