Zo maak je met datagedreven HR effectievere keuzes

Een effectief HR-beleid is goud waard. Medewerkers binden, laten uitblinken en laten groeien: het heeft rechtstreeks impact op het succes van je bedrijf. Maar hoe weet je of je HR-beleid het gewenste effect oplevert? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsstrategie en HR-beleid goed op één lijn zitten? Dat je op het goede moment de juiste acties onderneemt? De workshop HR-metrics en HR- analytics maakt je wegwijs in het vinden van antwoorden op deze en andere vragen.

Aanbod A+O

Met de workshop HR-metrics en HR-analytics maak je in een dagdeel kennis met het gebruik van data-analyse en zie je welke toepassingen er zijn. In het eerste onderdeel ‘metrics’ worden ken- en stuurgetallen behandeld. Welke getallen zijn voor jouw onderneming het meest en welke minder relevant? Hoe zet je die data in een heldere balanced scorecard? Het tweede deel van de workshop gaat dieper in op HR-analytics. Waarop moet je letten als je data gaat analyseren? Wat zijn de kansen en de valkuilen? Hoe trek je relevante conclusies? En natuurlijk: hoe pas je dit toe in de praktijk? Daarvan komen verschillende voorbeelden voorbij.

Incompany adviesgesprek

Aansluitend op de workshop kun je een adviesgesprek aanvragen voor je onderneming. Hierin gaat trainer en adviseur Gerard Evers specifiek in op je vragen en wensen. Dit gesprek vindt plaats binnen je bedrijf.

Belangrijk om te weten

  • De workshop duurt een dagdeel (3,5 uur) en het adviesgesprek 2 uur.
  • Deelname is gratis maar niet vrijblijvend en exclusief voor bij A+O aangesloten bedrijven. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang of bij afwezigheid zonder melding vooraf brengen we 250 euro in rekening.
  • Een incompany workshop (minimaal 6 deelnemers) kan ook.

Door wie?

De workshop en het adviesgesprek worden gegeven door dr. Gerard Evers: econometrist, hoogleraar Human Capital Valuation en zelfstandig adviseur en onderzoeker op onder meer strategische personeelsplanning, HR-analytics en performance management. Gerard  is gastdocent op Nyenrode, bij de Academie voor Management Groningen en kerndocent bij de Business School Nederland.

Voor wie?

Denk je erover om serieus werk te maken van HR-metrics en HR-analytics? Dan is deze workshop een  ideaal vertrekpunt. Optimaal rendement uit HR-metrics en HR-analytics vraagt om de betrokkenheid van het hele directie- en managementteam. We bevelen de workshop daarom aan voor HR-professionals, directie, lijnmanagers en financieel verantwoordelijken.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met A+O-projectleider Marloes Jonkman. Telefoon:  06-23 78 04 19 of per mail: m.jonkman@ao-metalektro.nl. Je kunt ook je regiomanager benaderen.

* Zodra het budget is uitgeput wordt de aanvraagmogelijkheid voor deze workshop gesloten. 

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een van de beschikbare workshops.
In verband met de nieuwe coronamaatregelen, hebben wij alle door ons georganiseerde bijeenkomsten op locatie tot en met 31 december 2020 geannuleerd. Indien mogelijk zetten we deze om in een online variant of plannen we deze op een latere datum.
Hayco Hoeving
Hayco Hoeving - Teamleider bij TN Netherlands

TN Netherlands maakte gebruik van de A+O regeling ‘ontwikkel jezelf’.

“Ik volgde de leiderschapstraining. Een thema was onderlinge communicatie binnen de verschillende afdelingen. Door samen oefeningen te doen, kom je meer met elkaar in contact. De communicatie is nu verbeterd. Er is meer overleg. De lijnen zijn korter”.

Ter inspiratie / alle berichten