Kom naar de A+O KennisBoost Dagen!

18 april 2024

Nieuwe mensen werven. Generaties (ver)binden en bij je bedrijf houden. Lukt het jou goed? Op de regionale A+O KennisBoost Dagen krijg je volop inspiratie en tips hoe je aan de slag kunt met deze belangrijke onderwerpen. Je kunt je aanmelden voor twee verschillende dagen: één rond het thema Werving & Branding en de andere over Generatiemanagement. Bonus: je netwerk in de regio krijgt een boost! Schrijf je als A+O-bedrijf snel kosteloos in.  

Na het succes de afgelopen jaren van evenementen voor HR-professionals in de regio, nodigt A+O HR-medewerkers, directie en leidinggevenden dit jaar uit voor een nieuwe variant: de A+O KennisBoost Dagen. Tijdens deze dagen ligt de nadruk op netwerken in combinatie met waardevolle kennis opdoen over thema’s die in de hele sector spelen. 

Sparren met collega’s, elkaar opzoeken en samen leren is een cadeau aan jezelf 

Drie redenen om te komen 

Ab Jongman, A+O-regiomanager Midden-Nederland

Ab Jongman, A+O-regiomanager Midden-Nederland is enthousiast over het nieuwe concept: Het is én, én, én. Én je doet nieuwe kennis op, want we openen elke dag met een interessante keynote-spreker. Én je volgt korte doe-sessies, workshops waarin je onder professionele begeleiding actief aan de slag gaat met vragen uit jouw bedrijf. Én je netwerkt met collega’s uit de regio, tijdens de inloop, de heerlijke lunch en de koffie- en theemomenten. Zo haal je als drukbezette HR-manager of leidinggevende het maximale uit je tijd, is de gedachte. Ab: De HR-positie is vaak een wat eenzame positie, dus sparren met collega’s, elkaar opzoeken en samen leren is een cadeau aan jezelf. 

Mooie, waardevolle dagen 

Elke KennisBoost Dag begint om half 11 en eindigt rond 4 uur. Dan heb je een mooie dag gehad, vol waardevolle inzichten en tips, verzekert Ab. Dat de KennisBoost Dagen aansluiten bij een behoefte, bleek al direct: “Voor de eerste dag op 25 april in Schiedam hebben we nog maar een paar vrije plekken. Dus meld je snel aan!” 

Vijf generaties op één werkvloer

Zelf is Ab de trekker van de KennisBoost Dagen over Generatiemanagement. Centrale vraag: hoe zorg je dat generaties goed samenwerken, van elkaar leren en zich blijven ontwikkelen? Een thema dat in elk bedrijf speelt, ziet hij. “Wat ik met enige regelmaat ervaar, is dat bedrijven moeite hebben om de aansluiting te vinden met de nieuwe generaties. Niet zo vreemd, dit is eigenlijk van alle tijden. Wel zien we, met de verhoging van de pensioenleeftijd, dat nog nooit eerder vijf generaties tegelijk op de werkvloer aanwezig waren. Dit is de ultieme uitdaging voor leidinggevenden en MT binnen de bedrijven. 

Omgekeerde wereld 

Als voorbeeld noemt Ab het telefoontje van een HR-manager die net een sollicitatiegesprek met een jongere had afgerond. “Ze vertelde: ‘Het leek wel of ík op sollicitatiegesprek was!’ De sollicitant stelde allerlei vragen: wat zijn mijn ontwikkelkansen, hoe zit het met arbeidsvoorwaarden, hoe flexibel zijn de werktijden?” 

Ook de generatie voor GenZ, die van de millennials, ervaart soms problemen en dreigt te “gaan lopen”, zoals Ab het formuleert. “Het is niet ongewoon dat dertigers en veertigers in de sector thuis komen te zitten. Rond die leeftijd hebben ze ambities; ze willen zich ontwikkelen en voelen druk vanuit zichzelf of hun thuissituatie. Voor hen is het belangrijk dat de dialoog op gang komt en leidinggevenden de signalen herkennen en bespreekbaar maken. Als je hun ambities niet serieus neemt, bestaat de kans dat je als bedrijf en sector waardevolle mensen verliest. Deze generatie vormt over 10 tot 15 jaar de ruggengraat van je organisatie. Daarom is het noodzakelijk om de verschillen tussen generaties te begrijpen.” 

Word GenZ-approved 

Joyce van Dijk, Adviseur oZone

Alle reden dus om naar een KennisBoost Dag Generatiemanagement te komen, vindt ook oZone-adviseur Joyce van Dijk. “Die dagen worden afgetrapt met een aansprekende keynote door Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talent Management. In de sessie geeft ze tips en inzichten over talentmanagement in combinatie met de verschillende generaties op de werkvloer.” In de middag maak je een keuze uit de sessies van YoungWorks Generatie Z op de werkvloer of Generatieverschillen, hoe overbrug ik ze? Zelf verzorgt Joyce de workshop Bind en boei generatie Z vandaag nog! Joyce: “Ik geef concrete handvatten voor wat je kunt doen op het gebied van opleiding, scholing en begeleiding van medewerkers. Met name om generatie Z aan jouw bedrijf te binden.” 

(Niet) 100 jaar hetzelfde doen  

Ab roept sowieso iedereen op om naar de A+O KennisBoost Dagen te komen. Heeft hij zelf – toch ook al wat ouder – een tip hoe om te gaan met jongere generaties? “Ik zeg altijd: wil je met de jongere generatie samenwerken, dan moet je ze éérst leren begrijpen. Sta open voor elkaars standpunten. Daar kun je leidinggevenden heel goed op trainen.” 

Ontwikkel een sterk werkgeversmerk 

Het thema van de andere KennisBoost Dagen is Werving & Branding. Hoe bouw je een aantrekkelijk werkgeversmerk waarmee jij het verschil maakt op de arbeidsmarkt? Hoe laat je aan nieuwe en huidige medewerkers zien waar jouw organisatie echt voor staat? Joyce: “Op een KennisBoost Dag Werving & Branding leer je alles over het creëren van een sterk werkgeversmerk en effectief werven via social media.”  

Hoe zorg je dat de naam van jouw bedrijf een belletje doet rinkelen bij heel technisch Nederland?” 

Ook deze dagen beginnen met een keynote. Ernst Schipper, expert op het gebied van employer branding, laat je kennis maken met de ins & outs om je bedrijf aantrekkelijk te maken voor nieuwe mensen. In de middag maak je een keuze uit workshops Employer branding, over hoe je als bedrijf direct met employer branding van start kunt gaan. Verder is er een workshop Recruitment via social media, waarin je in de wereld van sociale media en ChatGPT duikt en praktische tips krijgt voor een online start met jouw bedrijf. Ook op deze dagen verzorgt Joyce een workshop: Laat jouw bedrijf zien. Joyce: “Ik geef je tips over de juiste exposure op de juiste plek. Hoe zorg je dat de naam van jouw bedrijf een belletje doet rinkelen bij heel technisch Nederland?” 

Meer info en inschrijven?
  

  • 25 april in Schiedam 
  • 26 september in Noord-Holland 
  • 15 oktober in Friesland/Drenthe 

  • 27 mei in Gelderland 
  • 11 juni in Zuidoost-Brabant

 Of informeer bij jouw regiomanager.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten