Girls’ Day 2024: een doorslaand succes!

28 mei 2024
leestijd: 2 minuten

Al meer dan 10 jaar organiseert VHTO het jaarlijkse event Girls’ Day. Op deze dag openen bedrijven door heel Nederland hun deuren om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Op 11 april konden de meiden weer rondleidingen bij bedrijven volgen, kennis maken met vrouwelijke rolmodellen en zelf aan de slag gaan tijdens interactieve workshops.

Waarom Girls’ Day?

Minister Mariëlle Paul bij MBO Utrecht

Techniek en technologie zijn belangrijker dan ooit voor de samenleving. Een baan in deze sector biedt een goed salaris, baanzekerheid en daarnaast staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving dat nieuwe technologieën worden bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers.

Helaas is dat nu niet het geval: het aandeel vrouwen in bèta, techniek en IT is slechts 16%. Daardoor missen werkgevers een enorme pool aan talent. Uit onderzoek blijkt dat meiden al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Drie redenen om volgend jaar mee te doen aan Girls’ Day

Wat levert deelname aan Girls’ Day jouw bedrijf op?  

  1. Bereik een grote groep werknemers van de toekomst
    Door meisjes een kijkje te geven in jouw bedrijf, trek je een grote groep van toekomstige werknemers bij jou uit de buurt. Zo brachten in april ruim 8.600 meiden een bezoek aan meer dan 230 bedrijven – verspreid over 250 locatiesEen geslaagde dag, die door scholen gewaardeerd werd met een 8,3 
  2. Doorbreek de vooroordelen over werken in de techniek
    Het is nog steeds niet vanzelfsprekend voor meiden om voor een technisch beroep te kiezen.  Op Girls’ Day help je vooroordelen te doorbreken en juist te laten zien welke mooie carrièrekansen er voor meiden in de Metalektro-sector in het verschiet liggen. 
  3. Geef jouw imago een boost
    Girls’ Day biedt je een uitgelezen kans om te laten zien dat jouw bedrijf diversiteit serieus neemt en werkt aan gelijke kansen. Maak gebruik van de professionele Girls’ Day promotiematerialen en lift mee op de landelijke publiciteit voor deze dag. 

Girls’ Day 2025 

Maak ook het verschil en maak jonge vrouwen enthousiast voor bèta en techniek.

Meld jouw bedrijf nu al aan voor Girls’ Day 2025! 

Bron foto’s: VHTO

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten