oZone – Hét leerplatform voor de techniek

Looptijd: doorlopend

Verhoog het kennisniveau en stimuleer laagdrempelig leren

Ieder bedrijf dat is aangesloten bij A+O Metalektro kan gratis gebruik maken van oZone. Dit is een digitale infrastructuur die techniekbedrijven in staat stelt om kennis vast te leggen en te delen. oZone biedt de tools en functionaliteiten om bijvoorbeeld onboarding-processen te standaardiseren en een leercultuur te stimuleren en te ondersteunen. Het is een flexibele omgeving die nauwkeurig is afgestemd op de behoeften, trends en ontwikkelingen in de technieksector.

Voor wie

Voor alle bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro.

Daarom kies je voor oZone

oZone heeft veel voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

 • Gratis toegang tot een schat aan leercontent waardoor kennisdeling laagdrempelig en efficiënt is en de werknemer zelf regie heeft.
 • Stimuleren van een Leven Lang Ontwikkelen bij je werknemers.
 • Hooghouden van de productiekwaliteit van je bedrijf door kennis te delen en te borgen en onboarding te standaardiseren.
 • Gemakkelijke en gratis kennisdeling en zo een sterke verbinding tussen bedrijven onderling en tussen bedrijfsleven en onderwijs.
 • Zichtbaar maken van de bedrijven en het werk in sector en potentiële werknemers de mogelijkheid geven hen te vinden.

Zo werkt oZone

Je kunt op twee manieren van oZone profiteren.

 1. Gebruik kant-en-klare leercontent
  Kies uit de bibliotheek vol interessante leercontent wat bij jouw werknemers of organisatie past. Je vindt er heel veel lessen, (werk-)instructiefilms, animaties en opdrachten.
 2. Plaats je eigen leercontent
  Maak als bedrijf of (technische) opleider zelf leercontent. Als opleider zet je bijvoorbeeld heel eenvoudig de theorie uit een cursus in oZone. Als organisatie kun je relevante kennis delen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een poortinstructie, een introductie bij je bedrijf of een specifieke instructie van een machine. Als je meer wilt met oZone, dan kun je zelfs functiegerelateerde opleidingstrajecten maken met meerdere niveaus. Ook kun je werknemers op een gemakkelijke manier volgen en begeleiden. De adviseurs van oZone ondersteunen bedrijven en (technische) opleiders die zijn aangesloten gratis.

Kies zelf

Binnen oZone kies je zelf of je jouw content deelt met anderen. Content die alleen bestemd is voor je eigen organisatie wordt afgeschermd. Algemenere content kun je delen. Zo benutten we elkaars kennis en ervaring optimaal.

Praktische info

 • Looptijd: doorlopend
 • Je krijgt een eigen oZone-adviseur die je begeleidt tijdens de implementatie. De adviseur geeft advies over de strategische en praktische inzet van oZone en maakt samen met jou een plan.
 • Iedere maand is er een online demo voor bedrijven of opleiders die overwegen te starten met oZone.
 • A+O Metalektro ondersteunt bedrijven ook met workshops, bijeenkomsten en online trainingen over het gebruik van oZone.

Start met oZone

Heb je interesse in oZone? Bekijk dan hier korte demovideo’s. Er zijn video’s voor de verschillende rollen in oZone: lerende, auteur of opleidingscoördinator.

Maandelijks is er een online demo. Je krijgt dan uitleg over de functionaliteiten van oZone. De demo is interactief en er is veel ruimte voor vragen. Meld je hier aan voor de demo via Microsoft Teams.

Ter inspiratie / alle berichten