Wil je leren in je omgeving handen en voeten geven?

oZone is hét e-learningplatform voor de techniek: vóór en dóór bedrijven. Wij bieden bedrijven een grote hoeveelheid leercontent, speciaal voor de technische sector. Van vaktechnische onderwerpen tot uitleg over veilig werken en Lean. Daarnaast kun je als bedrijf of (technische) opleider zelf eigen leercontent maken. Hieronder zie je een aantal vragen waarop de inzet van oZone een antwoord kan bieden.

 • Wat gebeurt er als die ene medewerker die alles weet met pensioen gaat? Waar blijft zijn kennis en ervaring?
 • Hoe zorg ik dat nieuwe medewerkers de veiligheidsinstructie al voor hun eerste werkdag hebben gekregen, zodat ze direct aan de slag kunnen?
 • Hoe zorg ik dat nieuwe medewerkers en zij-instromers de juiste kennis hebben, zodat de begeleiding en het inwerken (onboarding) minder tijd kosten?
 • We hebben nieuwe machines, die werken met vernieuwde technologie. Hoe zorg ik dat medewerkers daar snel mee aan de slag kunnen? Ook als niet iedereen hetzelfde hoeft te weten?

oZone is een laagdrempelig instrument waarmee je het leren in jouw organisatie handen en voeten kunt geven. Je kunt al heel snel medewerkers aan de slag laten gaan met korte (eigen) onderwerpen. Op langere termijn kun je functiegerelateerde opleidingstrajecten maken met meerdere niveaus. Natuurlijk kun je medewerkers ook op een gemakkelijke manier volgen en begeleiden.

Hoe doe je dat? Je kunt een keuze maken uit onze bibliotheek met leercontent. Hiermee kunnen medewerkers op een praktische, visuele en actieve manier leren. Denk bijvoorbeeld aan instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructies en opdrachten. Daarnaast kun je als bedrijf, maar ook als opleider of als organisatie die kennis wil delen, heel makkelijk content plaatsen. De adviseurs van oZone ondersteunen je hierbij. Voor bedrijven kunnen bijvoorbeeld een poortinstructie, een introductie bij het bedrijf of een specifieke instructie bij een machine interessant zijn. Voor opleiders kan het interessant zijn om de theorie uit een cursus aan te bieden. Voor organisaties die kennis willen delen, gaat het vaak om het delen van kennis over nieuwe technologische ontwikkelingen in oZone.

Daarbij kun je ervoor kiezen om je content te delen met anderen. Zo kun je elkaars kennis en ervaring benutten. Content die alleen bestemd is voor je eigen organisatie wordt natuurlijk veilig afgeschermd voor derden.

Belangrijk om te weten

 • Het gebruik van oZone en de begeleiding bij de implementatie zijn kosteloos voor A+O-bedrijven.
 • Je krijgt een eigen oZone-adviseur die jou en je bedrijf kent.
 • Hij maakt samen met jou een implementatieplan en denkt mee over zowel de strategische als de praktische kanten van de inzet van oZone.

Waarom meedoen?

 • op een makkelijke manier concreet maken van onderwerpen als onboarding en veiligheid
 • technisch vakmanschap vergroten
 • eenvoudige toegang tot bestaande leercontent
 • beter delen, benutten en borgen van interne kennis en ervaring
 • gebruikmaken van de kennis en ervaring van collega-bedrijven
 • inwerken van nieuwe medewerkers in minder tijd
 • inzichtelijk maken van de ontwikkeling van medewerkers

Enthousiast of vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met A+O-projectleider Jeroen van de Vorst via telefoonnummer 088-60 50 900 of per e-mail j.vandevorst@ao-metalektro.nl. Je kunt ook je regiomanager benaderen.

Mireille Kes - HR-manager bij Wupperman Staal Nederland

Wupperman maakte gebruik van het aanbod van A+O voor ondersteuning bij zelfroosteren en zelfsturing. “Dit is echt een succesverhaal. Onze medewerkers geven aan dat door het nieuwe rooster hun bioritme verbetert, hun humeur beter is en ze een betere werk-privébalans ervaren”. Voor ons was dit een zeer waardevol traject, dat mede mogelijk is gemaakt door A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten