oZone – Hét leerplatform voor de techniek

Looptijd: doorlopend

Zo stimuleer je laagdrempelig leren binnen de werkomgeving

oZone is hét leerplatform voor de techniek: vóór en dóór bedrijven. Wij bieden een grote hoeveelheid leercontent, speciaal voor de technische sector. Van vaktechnische onderwerpen tot uitleg over veilig werken.oZone is een praktische en laagdrempelige leeromgeving waarmee je medewerkers snel aan de slag kunnen.

Waarom meedoen?

 • Krijg vrije toegang tot een schat aan praktische leercontent.
 • Vergroot op een makkelijke manier het technisch vakmanschap binnen je bedrijf.
 • Maak onderwerpen als onboarding en veiligheid makkelijk toegankelijk.
 • Verbeter het delen, benutten en borgen van interne kennis en ervaring.
 • Maak gebruik van de kennis en ervaring van collega-bedrijven.
 • Werk je nieuwe medewerkers in minder tijd in.
 • Maak de ontwikkeling van je medewerkers inzichtelijk.

Hoe zet je oZone in?

Je kunt op twee manieren van oZone profiteren.

1. Gebruik kant-en-klare leercontent

Kies uit onze bibliotheek vol interessante leercontent wat bij jouw medewerkers of organisatie past. Je vindt er heel veel instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructie en opdrachten.

2. Plaats je eigen leercontent

Maak als bedrijf, (technische) opleider of organisatie zelf leercontent. De adviseurs van oZone ondersteunen je hierbij. Denk bijvoorbeeld aan een poortinstructie, een introductie bij je bedrijf of een specifieke instructie bij een machine. Voorbeelden van vragen waarbij je oZone kunt inzetten:

 • Hoe zorg ik dat belangrijke en ervaring van een medewerker die met pensioen gaat niet verloren gaat?
 • Hoe zorg ik dat nieuwe medewerkers de veiligheidsinstructie al voor hun eerste werkdag hebben gekregen, zodat ze direct aan de slag kunnen?
 • Hoe zorg ik dat nieuwe medewerkers en zij-instromers de juiste kennis hebben, zodat de begeleiding en het inwerken (onboarding) minder tijd kosten?
 • We hebben nieuwe machines, die werken met vernieuwde technologie. Hoe zorg ik dat medewerkers daar snel mee aan de slag kunnen? Ook als niet iedereen hetzelfde hoeft te weten?

Op langere termijn kun je functiegerelateerde opleidingstrajecten maken met meerdere niveaus. Ook kun je medewerkers op een gemakkelijke manier volgen en begeleiden.

Als opleider plaats je bijvoorbeeld eenvoudig de theorie uit een cursus online. Als organisatie kun je relevante kennis delen, bijvoorbeeld over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Delen is leren

Binnen oZone kies je zelf of je jouw content deelt met anderen. Zo kun je elkaars kennis en ervaring benutten. Content die alleen bestemd is voor je eigen organisatie schermen we natuurlijk veilig af.

Belangrijk om te weten

 • Voor A+O-bedrijven is het gebruik van oZone en de begeleiding bij de invoering kosteloos.
 • Je krijgt een eigen oZone-adviseur die jou en je bedrijf kent.
 • Hij of zij maakt samen met jou een plan en denkt mee over zowel de strategische als de praktische kanten van de inzet van oZone voor jouw bedrijf.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse in oZone en wil je binnen jouw organisatie of als individu aan de slag gaan hiermee?

Bekijk hier korte demovideo’s. Die zijn onderverdeeld in de verschillende rollen die je binnen oZone kan aannemen zoals lerende, auteur of opleidingscoördinator.

We organiseren ook elke twee weken een online demo. Tijdens de demo informeren we je over de functionaliteiten van oZone. De demo heeft een interactief karakter met ruimte voor vragen van de deelnemers. Het vindt plaats via Microsoft Teams. Meld je hier aan!

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met je regiomanager .

Ter inspiratie / alle berichten