Persoonlijke inzetbaarheidsscan (PI)

Looptijd: t/m 31 december 2024

Doe de scan en ga aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Ben je op zoek naar een gevalideerde methodiek die je helpt om duurzame inzetbaarheid vorm te geven en te implementeren binnen je bedrijf? A+O Metalektro biedt jouw bedrijf een gratis persoonlijke inzetbaarheidsscan (Work Ability Index-scan) . De scan geeft je inzicht in de duurzame inzetbaarheid van (groepen) werknemers. Denk aan verzuim, werkomstandigheden en motivatie. Niet alleen nu, maar ook met het oog op de toekomst. Met de resultaten kan jouw bedrijf, maar vooral ook de werknemer zelf, direct aan de slag om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren.

Voor wie?

Voor bedrijven die aangesloten zijn bij A+O Metalektro.

Zo werkt het

Met behulp van de PI-scan meten we het werkvermogen van werknemers, voor nu en in de toekomst. De scan is een vragenlijst die werknemers invullen. Zij krijgen na afloop een digitaal individueel feedbackrapport waarmee ze zelfstandig aan de slag gaan. Dit rapport kan alleen de werknemer inzien. Het geeft veel inzicht in wat ze zelf kunnen doen om hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Jouw bedrijf krijgt een afdelings- en groepsrapportage. Die bespreek je met een deskundige van Zorg van de Zaak. Deze deskundige begeleidt en adviseert ook bij het afnemen en gebruik van de scan. Vooraf kun je contact met Zorg van de Zaak opnemen, zodat je precies weet hoe de vragenlijsten eruitzien. Dit voorkomt overlap met bijvoorbeeld vragenlijsten in het kader van een preventief medisch onderzoek (PMO) en de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Je hebt de resultaten binnen. Nu is het tijd voor concrete acties. Tijdens een workshop helpt de deskundige om de resultaten te vertalen naar een plan van aanpak. Dat plan gebruiken leidinggevenden vervolgens om hun afdelingen te verbeteren.

Persoonlijke Inzetbaarheidsscan plus

Met de Persoonlijke Inzetbaarheidsscan plus ontvang je nu de volgende extra’s dankzij de MDIEU-subsidie.

  • Een analyse naar leeftijdsgroepen wanneer het vragenlijstonderzoek is afgerond.
  • Zowel de groep ‘kantoor’ als de groep ‘productie’ ontvangt een infographic, waarin de belangrijkste resultaten in één oogopslag te zien zijn. Deze kun je vervolgens eenvoudig verspreiden onder alle werknemers.

Praktische info

  • Looptijd t/m 31 december 2024.
  • De scan wordt afgenomen bij groepen van minimaal 30 tot maximaal 100 werknemers.
  • Zorg van de Zaak verzorgt de scan.

 

Aanvragen

Voorwaarden

Ter inspiratie / alle berichten