Breng leren en ontwikkelen in je bedrijf naar een hoger plan

Technologische veranderingen zijn aan de orde van de dag. Binnen jouw bedrijf zal dat niet anders zijn. Sluit de manier waarop er binnen jouw bedrijf naar opleiden en groei van medewerkers wordt gekeken wel aan op al die veranderingen?

Aanbod A+O

Bij A+O kun je een vergoeding tot €15.000,- aanvragen die je kunt inzetten om continu te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Je kunt de vergoeding gebruiken voor de kosten van een extern adviesbureau, om interne capaciteit vrij te maken of voor een combinatie van beide.

Dat kan gaan om onder meer:

 • Ik wil een plan opzetten rondom leren en ontwikkelen. Hoe doe ik dat?
 • Hoe blijven we continu in gesprek met onze medewerkers?
 • Wat betekenen de ontwikkelingen in mijn bedrijf voor de competenties van mijn medewerkers? Welke vormen van opleiden en ontwikkelen passen hierbij?
 • We gaan aan de slag met oZone: hoe kunnen we dit leerplatform invoeren?
 • Ik wil weten of onze investeringen in opleiden en ontwikkelen ook resultaten opleveren. Hoe doe ik dat?

Belangrijk om te weten

 • Je kunt voor deze vergoeding maximaal één aanvraag indienen.
 • De vergoeding bedraagt maximaal €15.000,- voor externe en/of interne begeleidingskosten.
 • De maximale doorlooptijd van een traject is 12 maanden vanaf de startdatum.
 • Je bedrijf betaalt de kosten zelf en declareert maximaal €15.000,- bij A+O. De BTW op deze kosten kun je niet aan ons doorberekenen.
 • Voor de inzet van interne capaciteit is het uurtarief vastgesteld op €50,- per uur. Ook hierop kun je geen BTW in rekening brengen bij A+O.

Aanvragen?

Klik hier om aan te vragen. Doe dit binnen 6 maanden vóórdat het traject van start gaat*. Geef in de aanvraag ook duidelijk je inhoudelijke motivatie aan.

Declareren?

Klik hier om te declareren. Doe dat binnen 3 maanden nadat het traject is afgerond. Voeg de volgende bijlagen toe**:

 • Externe kosten: een kopiefactuur van externe uitvoerder(s). Hierop zijn ook je bedrijfsnaam vermeld,  de uitgevoerde activiteiten, de uitvoeringsperiode en de regeling ‘Strategisch leren en ontwikkelen’ waarvoor je bedrijf is ingeschreven.
 • Interne kosten: een kostenspecificatie van de intern ingezette capaciteit. Een voorbeeldformat vind je hieronder. De uren x €50,-,  met vermelding van de uitgevoerde activiteiten, de uitvoeringsperiode en de regeling. Let op: ook de medewerker die intern is ingezet moet deze kostenspecificatie ondertekenen.

  ** Afhankelijk van je keuze kan dit gaan om óf externe kosten, óf interne kosten, óf beide formulieren.

Vragen?

Voor meer informatie kun je direct contact opnemen met de Afdeling Vergoedingen via telefoonnummer 088-60 50 960 of stuur een mail naar vergoedingen@ao-metalektro.nl. Je kunt ook contact opnemen met je regiomanager.

* Voor deze regeling is een maximumbudget beschikbaar van €375.000,- beschikbaar. De inschrijving sluit wanneer dit maximumbudget is bereikt.

Mireille Kes - HR-manager bij Wupperman Staal Nederland

Wupperman maakte gebruik van het aanbod van A+O voor ondersteuning bij zelfroosteren en zelfsturing. “Dit is echt een succesverhaal. Onze medewerkers geven aan dat door het nieuwe rooster hun bioritme verbetert, hun humeur beter is en ze een betere werk-privébalans ervaren”. Voor ons was dit een zeer waardevol traject, dat mede mogelijk is gemaakt door A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten