Vergroten zij- en bbl-instroom (ZBI)

Looptijd: t/m 31 december 2024

Ontvang een vergoeding voor het opleiden van nieuw talent

A+O Metalektro stimuleert graag dat er meer mensen kiezen voor werk in de techniek. Voldoende leerbedrijven zijn daar heel belangrijk bij. Als je een bbl-leerling hebt die werkzaam is bij een flexorganisatie en die graag het vak bij jou wil leren dan kom je in aanmerking voor een vergoeding via de regeling ‘Vergroten zij- en bbl-instroom’. Het gaat hier om leerlingen die een opleiding volgen op mbo-niveau 2, 3 of 4 en in dienst is van een flexorganisatie. Heb je een BBL leerling zelf in dienst dan is de regeling financiering Opleiden van toepassing.

Voor wie?

Voor bedrijven die aangesloten zijn bij A+O Metalektro.

Zo werkt het

Als leerbedrijf stel je met de flexorganisatie een opdrachtovereenkomst op. Jullie ondertekenen die beiden. In de overeenkomst staat dat jullie de leerling opleiden en een leer-werkplek bieden voor tenminste de duur van de opleiding.

Praktische info

  • Looptijd t/m 31 december 2024.
  • De vergoeding bedraagt maximaal € 2300,- per jaar met een maximum van 4 jaren. Bij aanvragen vul je de start- en einddatum van de vergoedingsperiode in. Deze data moeten gelijk zijn aan de praktijkovereenkomst tussen de leerling-flexkracht, werkgever en school.

Aanvragen

Voorwaarden

Ter inspiratie / alle berichten