A+O en OTIB ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor e-learningplatform oZone

5 juni 2019

A+O Metalektro en OTIB hebben op vrijdag 24 mei jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor e-learningplatform oZone. Het kosteloze platform, ontwikkeld ten behoeve van de technische sector, is een laagdrempelig instrument om leren in de techniek handen en voeten te geven. “We werken allemaal voor de technische sector en hebben er dan ook naar uitgekeken dit platform nu techniekbreed te kunnen delen”, aldus Saskia Görtz, directeur A+O.

Met oZone krijgen technische bedrijven toegang tot een grote hoeveelheid leercontent. Van onboarding en veiligheid tot instructiefilms en vaktechnische modules. Daarnaast kunnen bedrijven op heel eenvoudige wijze content maken en plaatsen. Sven Asijee, directeur OTIB: “Door deze samenwerking aan te gaan, creëren we met elkaar de juiste infrastructuur om techniekbreed kennis te delen en content te maken. De positieve pilot met installatiebedrijf SPIE was daarvoor een belangrijke eerste stap”.

Werelden bij elkaar brengen

“Wij zijn erg enthousiast”, vertelt René Gieben, manager SPIE Academy. “Het is een mooi didactisch platform om intern vakmanschap te borgen en te delen. Een waardevolle tool voor ieder technisch bedrijf”. Gelijktijdig met de samenwerkingsovereenkomst tekende SPIE een gebruikersovereenkomst voor oZone. Wim Bisschop, hr SPIE Nederland: “Wij leiden met onze Academy een groot deel van ons personeel zelf op met eigen materiaal. Die techniek- en veiligheidstrainingen zijn natuurlijk voor veel meer bedrijven handig. Vandaar dat we de content graag ook met anderen zouden willen delen. De samenwerking van A+O en OTIB in oZone brengt op een mooie manier werelden bij elkaar. En ik ben blij dat wij mee mogen doen”.

Leren optimaal stimuleren

Hoe meer content in oZone, hoe beter, aldus Görtz. “Inmiddels heeft het platform honderden enthousiaste gebruikers. Delen is de nieuwe tijd. Aan ons de taak om dat te faciliteren en daarmee leren optimaal te stimuleren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo gaan we nu ook een pilot draaien met vier technische universiteiten om content op oZone te plaatsen. Daarnaast is het mijn droom om oZone kosteloos toegankelijk te maken via openbare bibliotheken. Op die manier kunnen niet-technici ook in aanraking komen met technische kennis en inhoud. Een mooie manier om de instroom te bevorderen”. Liesbeth van der Moolen, hoofd ondersteuning programma & regio bij OTIB, kan dit beamen: “Wij kijken tevens naar vmbo’s en mbo’s voor het delen van content. En willen oZone bovendien los van de bedrijven ook voor werknemers en toekomstige werknemers in de techniek bereikbaar maken”.

Met elkaar optrekken

Het uitgangspunt van oZone is laagdrempelig en toegankelijk zijn, vertelt Asief Habiboellah, adjunct-directeur bij A+O. “Wij zijn oZone gestart als een soort start-up binnen A+O en hebben inmiddels een sterk, multidisciplinair team van onderwijskundigen, tekstschrijvers en multimedia-experts om het platform zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Maar het is belangrijk om daarbij met elkaar op te trekken. Om techniekbreed input te krijgen van opleidingsinstituten, bedrijven en experts. Want door samen te werken en aan te haken, bereik je met elkaar het multiplier effect”.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ben Kemna via telefoonnummer 088-60 50 900 of via e-mail: b.kemna@ao-metalektro.nl

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten