Belofte-knop: motiveer jij jezelf met een belofte?

29 september 2022
leestijd: 2 minuten

“Ik beloof …”. Vanaf nu vind je op oZone, het leerplatform voor en door de techniek, een nieuwe knop: de belofte-knop. Zo beloof je jezelf: “Ik ga werken aan mijn ontwikkeling.” Waarom deze knop en wat doet hij precies? 

Je kent het vast wel: je belooft iemand “even naar zijn stuk te kijken” of “handige informatie te sturen”. Zolang je jouw belofte niet inlost, knaagt er iets. “Belofte maakt schuld”, is een bekend gezegde. Uit onderzoek blijkt dat ook een belofte aan jezelf zorgt dat je iets echt doet. “Door jezelf iets te beloven, vergroot je je intrinsieke motivatie om ook écht aan de slag te gaan”, vertelt Petra van der Wal, marketing- en communicatieadviseur bij A+O.  

Simpel, maar effectief

Vandaar dat op de website van oZone vanaf september een belofte-knop staat. De knop is bedoeld voor nieuwe deelnemers op het leerplatform en werkt heel simpel. Petra: “Door erop te drukken, beloof je jezelf dat je gaat werken aan je eigen ontwikkeling.” Is dat alles? “Ja, dat is alles! Je hebt als het ware de eerste stap genomen.” En stel dat een medewerker denkt: “Ja dag, straks vraagt mijn leidinggevende hoe het met mijn belofte staat”? Petra: “Daar hoef je niet bang voor te zijn. Niemand weet dat je die belofte doet, alleen jijzelf! Juist een belofte aan jezelf is veel waard.”  

Top!

Na het aanklikken van de knop (op de homepage van ozone.nl), lees je: “Top, je hebt beloofd dat je gaat werken aan je eigen ontwikkeling. En wij helpen je daarbij!” Vervolgens maak je laagdrempelig kennis met oZone en de opleidingen en workshops die het jou biedt. De boodschap: “Met oZone ben je toekomstproof!” 

Beloof jij jouw medewerkers (en jezelf!) te motiveren op de belofteknop te klikken?  

Laat ze kennismaken met oZone 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten