Bright: nieuwe A+O-partner voor ‘Van werk naar werk’

6 december 2021
leestijd: 3 minuten

Wil je medewerkers professioneel laten begeleiden naar nieuw werk? A+O Metalektro selecteerde daarvoor twee sterke partners: MEPD en Bright. Zij verzorgen mobiliteitstrajecten, opleidingen en trainingen voor ‘Van werk naar werk’-trajecten. Door de ‘NL leert door’-subsidie zijn deze trajecten kosteloos. In dit artikel stellen wij Bright graag aan jullie voor. Wat motiveert de mensen achter Bright? En wat kunnen zij bijdragen aan de metalektro?

Bij Bright werken ze vanuit de filosofie ‘Everyone is a natural’. Talent staat centraal in alles wat ze doen, dus ook in de begeleiding van werk naar werk en het opleiden en trainen van medewerkers. Iedereen heeft namelijk een talent, iets wat je van nature heel makkelijk en goed afgaat. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Hoe weet je nu wat jouw talent is en hoe je dit kan helpen om de beste werkomgeving te vinden? Hier helpen de mensen van Bright je graag verder mee. Hoe mooi is het om een werkplek te vinden die past voor langere tijd.   

Verandering zien als kans

Marco Verhagen, één van de oprichters van Bright

Marco Verhagen is één van de oprichters van Bright en hij vertelt waarom hij bij het project is aangehaakt. “Wij zijn door A+O Metalektro benaderd om in het kader van de subsidie ‘NL leert door’, medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. Door de subsidie zijn de trajecten kosteloos. We dragen met veel plezier bij om mensen en organisaties in de bedrijfstak te helpen in deze tijden van verandering. Verandering kan worden ervaren als een crisis, maar wij richten ons juist op perspectief en zien verandering als kans. We hebben in de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgebouwd in de bedrijfstak. We hebben een groot landelijk netwerk van trainers en loopbaancoaches, die vanuit ons gedachtengoed denken en handelen. Zo kunnen wij mensen en organisaties met plezier helpen in hun groei.”  

Op de vraag waarom specifiek dit traject antwoordt Marco: “Wij willen bijdragen aan het leren en ontwikkelen in Nederland. En dit naar de werkvloer brengen waardoor leren toegankelijk is voor iedereen. Als iedereen op de werkvloer zich kan blijven ontwikkelen, lossen heel veel problemen zich vanzelf op.” 

Sabine, verantwoordelijk voor de backoffice

Wat maakt Bright bijzonder?

“Wij leveren maatwerk en nemen het individu als vertrekpunt. Wij begeleiden onze deelnemers naar een baan die je van nature graag wilt doen en daarmee haal je het beste uit jezelf. Deelnemers vinden vanuit hun eigen kracht meestal een nieuwe baan. Indien nodig zullen wij actief bemiddelen en ons netwerk hiervoor inzetten.” Iedereen is en heeft een talent. Na een kennismakingsgesprek wordt een plan van aanpak gemaakt en krijg je een persoonlijke coach. “Met elkaar stellen we de bouwstenen van de droombaan vast en lossen we mogelijke onzekerheden die de baan in de weg staan op.” 

Je kunt via Bright ook in aanmerking komen voor tal van trainingen en cursussen en zelfs opleidingen. Dit gaat van een heftruckcursus, naar een opleiding bedrijfskunde tot een training zelfmanagement of persoonlijk leiderschap.” 

Hoe meld je je aan?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het aanbod van Bright voor ‘NL leert door’?  En wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen? Ga dan naar https://brightgroup.nu/metalektro/ en vul het formulier in. 

 

A+O contactpersoon

Melanie Lancel
Melanie Lancel
Senior projectleider / adviseur

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten