Divers nieuws december 2020

17 december 2020
leestijd: 3 minuten

Regeling MKB Idee

MKB’ers die een tekort hebben aan geschoold personeel en ideeën hebben over hoe belemmeringen bij het investeren in scholing en ontwikkeling weg te nemen zijn, kunnen tot 19 januari een aanvraag indienen voor de regeling MKB Idee. Meer informatie op onze website.

Via: CBS

Industriële ondernemers minder negatief gestemd

In november waren industriële ondernemers minder negatief, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het producentenvertrouwen ging van -5,6 in oktober naar -3,8 in november. Ondernemers waren vooral minder negatief over hun orderportefeuille. Ook waren ze minder somber over de verwachte bedrijvigheid. Niettemin zijn meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal afnemen dan ondernemers die een toename van de productie voorzien. Het aantal ondernemers dat de orderpositie klein vindt, heeft de overhand op het aantal ondernemers dat de orderportefeuille groot vindt.

Meer informatie: op de site.

 

Via: XpertHR

Onderzoek naar thuiswerken

Niet eerder werkten – als gevolg van de coronacrisis – zoveel mensen thuis als in 2020. Dat bracht XpertHR ertoe om onderzoek te doen onder HR-managers. Met een aantal opvallende uitkomsten. Zo geeft 96% van de ruim 800 ondervraagde HR-professionals aan dat er in hun organisatie geheel of gedeeltelijk vanuit huis wordt gewerkt. 19% van de bedrijven biedt momenteel een thuiswerkvergoeding aan. Het meest genoemde probleem door thuiswerken is het gemis aan sociale interactie tussen medewerkers. Bovendien verwacht het overgrote deel van de deelnemers aan het onderzoek (84%) dat hun werknemers ook in de toekomst gedeeltelijk thuis mogen blijven werken.

Meer informatie: in de pdf.

 

Via: HR Praktijk

Leidinggevende en HR-collega bieden weinig inspiratie voor ontwikkelen

Partners en directe collega’s spelen een grotere rol in het inspireren om te leren, dan de leidinggevende en de HR-collega. Twaalf procent van de werkenden geeft aan dat hun leidinggevende hen inspireert om te blijven leren. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Opleiding.nl onder ruim 1.100 werkenden. Verreweg de grootste inspirator zijn de werkenden zelf: 45 procent geeft aan dat de inspiratie om een opleiding te gaan volgen, voortkomt uit eigen motivatie.

Meer informatie: op de site.

 

Via: ScienceMakers

Innovatief talent in het zonnetje gezet

Eind november werd de zesde editie van de ScienceMakers Awards succesvol afgerond. Ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap en technologie werden in een online campagne in het zonnetje gezet. Met als doel om aan een groter publiek te laten zien hoeveel innovatief talent Nederland in huis heeft. Via sociale en regionale media hebben duizenden mensen kennis kunnen maken met de Nederlandse ScienceMakers. Het project is een initiatief is van de Rijksoverheid en het Techniekpact, dat wordt uitgevoerd door Jet-Net & TechNet.

Meer informatie: op de site.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten