Divers Nieuws mei 2022

31 mei 2022
leestijd: 3 minuten

Heb jij tips voor ons? Help onze dienstverlening te verbeteren!

Wat vind jij van de dienstverlening en het aanbod van A+O Metalektro? Waar ben je tevreden over? En heb je tips: wat kan volgens jou beter? In mei en juni doet marktonderzoekbureau Integron een telefonisch onderzoek onder bij A+O Metalektro aangesloten bedrijven. Uit ons bestand wordt een random steekproef getrokken. De kans bestaat dat jij wordt geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Het gesprek vraagt 10 à 15 minuten van je tijd. Meedoen is volledig anoniem. De uitkomsten helpen ons om onze dienstverlening verder te verbeteren.   

Doe je mee? Alvast heel hartelijk dank daarvoor!  

Loonverschil tussen mannen en vrouwen in coronajaren verder afgenomen

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is ook in de coronajaren 2020 en 2021 kleiner geworden. Het gemiddelde bruto-uurloon van vrouwen was in 2021 13 procent lager dan het gemiddelde bruto-uurloon van mannen. Dit percentage wordt elk jaar kleiner. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. 

Meer lezen? HR Praktijk. 

1.500 leerlingen ‘spelen’ met techniek

Leerlingen enthousiasmeren voor techniek? Bij ruim 500 leerlingen uit het vmbo en ruim 1000 leerlingen van groep 8 van basisscholen in Haarlem en omstreken is dat zeker gelukt! Zij waren op woensdag 23 maart en donderdag 24 maart te gast in de 3D Makers Zone voor het Tech your Talent en het Promotie Event Technologie (PET) Haarlem. In uiteenlopende workshops werd een tip van de ‘toekomstsluier’ opgelicht en maakten leerlingen kennis met een beroep in techniek of ict. Een van de workshopgevers: ‘De leerlingen zijn zo enthousiast! Dit voelt niet als les maar als spelen, hoorde ik er een zeggen.’  

De dagen werden georganiseerd in het kader van het Nationaal Techniekpact door Sterk Techniek Onderwijs, Stichting PET Events, A+O Metalelektro, regionale technische bedrijven en de gemeenten Haarlem en Heemstede.  

Meer lezen? Kijk op Haarlems Weekblad. 

Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort

Als er niets gebeurt om het technicitekort op te lossen, is het volgens de meerderheid van de technici (56 procent) en HR-beslissers (52 procent) onmogelijk om de energietransitie binnen de gestelde tijd van het Klimaatakkoord te verwezenlijken. Dit blijkt uit de TechBarometer 2022 van ROVC, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers. 

Meer lezen? Kijk op Managers Online. 

Bijna helft Nederlanders wil lesstof via video

41 procent van de Nederlanders wil bij online onderwijs uitleg van de lesstof via video. Jongeren in de leeftijd van 18 tot 34 jaar geven hier het vaakst de voorkeur aan. Dit blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 3.000 Nederlanders. Hiervan wil 40 procent een livestream met docent en andere cursisten. Daarnaast worden online examens (39 procent), downloadbaar (39 procent) en offline studiemateriaal (37 procent) vaak genoemd. 

Meer lezen? Kijk op Multiscope. 

Technische bedrijven Limburg zetten deuren open voor jongste jeugd

TechnoPromo in Cuijk organiseerde op 29 en 30 maart en 1 april voor de vijftiende keer regionale bedrijfsbezoeken in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Maar liefst 36 technische bedrijven zetten hun deuren weer wijd open voor 350 leerlingen van groep 7 van het basisonderwijs in de regio. TechnoPromo is inmiddels een begrip als het gaat om het kweken van interesse voor techniek en voor het promoten ervan. Gedurende het hele jaar worden elke dag op de locatie in Cuijk tal van activiteiten georganiseerd om leerlingen van het Basisonderwijs en VO kennis te laten maken met de werelden van de techniek. En dat al 19 jaar lang. Via TechnoPromo hebben inmiddels z’n 9.000 kinderen bedrijven in de regio bezocht.  

Meer weten? Kijk op De MaasDriehoek of bezoek de website van Technopromo. 

 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten