Divers Nieuws november 2020

20 november 2020
leestijd: 4 minuten

Via: Managersonline.nl

Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

Een kwart van de HR-professionals geeft aan dat er door de coronacrisis minder budget beschikbaar is voor leren en ontwikkelen in hun bedrijf. Qua opleidingsvormen zet de tijdens de coronacrisis gemaakte ommezwaai van klassikaal naar online leren zich naar verwachting ook ná de crisis door. Dat concludeert de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube. Vóór de coronacrisis maakten HR-professionals het meest gebruik van klassikale lessen (34 procent) om werknemers op te leiden. Toen klaslokalen noodgedwongen moesten sluiten, slonk dat aandeel naar 17 procent. Online leren maakte dan weer de omgekeerde beweging, en steeg van 16 procent naar 28 procent. Daarmee is het de populairste leervorm van dit moment.

Meer informatie: op de site

 

Via: FME

Aanhoudend omzetverlies techsector

Bijna 80 procent van de bedrijven in de technologische sector zegt ook volgend jaar nog te maken krijgen met omzetdaling of stilstaande groei. Door aanhoudende onzekerheid, blijft vraaguitval de grootste oorzaak. Dat blijkt uit de vierde COVID-19 enquête die FME de afgelopen weken hield. Aan het onderzoek deden opnieuw 600 bedrijven mee. Uit de enquête blijkt ook dat de helft van de ondernemers onnodig ziekteverzuim ervaart, doordat medewerkers te lang op een coronatest en de uitslag daarvan moeten wachten. Meer dan een derde van de bedrijven maakt inmiddels gebruik van een eigen teststraat of is van plan dat te gaan doen.

Meer informatie: op de site

 

Via: HRpraktijk.nl

1 op 3 medewerkers spreekt niet over werk-privé balans

Eén op de drie Nederlandse werkenden spart niet met zijn manager over de werk/privé-balans. Daarnaast is er een aanzienlijke groep die vindt dat zijn manager te veel over zijn eigen privésituatie praat. Eén op de acht (13 procent) denkt er zo over. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Als werkenden zelf ergens mee zitten, bijvoorbeeld een heftige levensgebeurtenis als een overlijden of scheiding, vindt 37 procent van de medewerkers troost bij zijn manager. Dit percentage bestaat uit evenveel mannen als vrouwen. Voor medewerkers onder de 25 jaar geldt dit minder: van hen vindt slechts 27 procent troost bij zijn manager.

Meer informatie: op de site

 

Via: Managers online

Partner even grote inspirator om te ontwikkelen als directe collega

Partners spelen een even grote rol als directe collega’s in het inspireren van de Nederlandse werkenden om te leren en te ontwikkelen. Zo geeft 15 procent van de werkenden aan dat hun partner degene is die hen het meest inspireert om te (blijven) leren en ontwikkelen, en is dit voor 16 procent van de werkenden hun directe collega. Slechts 12 procent van de werkenden geeft aan het voor hen de leidinggevende is die hen het meest inspireert om te blijven leren. Voor zo goed als geen enkele werkende (1 procent) is het de HR-collega die deze inspiratie biedt. Verreweg de grootste inspirator zijn de werkenden zelf: 45 procent geeft aan dat de inspiratie om door te ontwikkelen, dankzij intrinsieke motivatie, uit zichzelf komt.

Meer informatie: op de site

 

Via: Metaalnieuws

Resato duurzaamste bedrijf van Drenthe

A+O-bedrijf Resato International uit Assen is uitgeroepen tot Hét Duurzaamste Bedrijf van Drenthe 2020. Resato is producent en leverancier van slimme hogedruk oplossingen, waaronder waterstraalsnijsystemen  met als doel de productiviteit van haar klanten wereldwijd te verhogen. Mark Tuit, juryvoorzitter van Hét Duurzaam Drenthe Event, noemt Resato de terechte winnaar. “Duurzaamheid zit bij Resato in het DNA. De inzending van Resato over de waterstofvulpunten was al heel goed, maar zij doen veel meer dan dat.” Tuit vertelt dat het bedrijfspand van Resato in Assen compleet duurzaam is, dat zij aandacht hebben voor de vitaliteit van hun medewerkers en vooral inkopen in Noord-Nederland. Voor de jury van Hét Duurzaam Drenthe Event was er dan ook geen twijfel wie deze laatste editie van de prijs zou moeten winnen. Mark Tuit: “Alles bij elkaar opgeteld konden wij als jury niet om Resato heen. Resato is een ambassadeur voor duurzaamheid in Drenthe.”

Meer informatie: op de site

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten