Hoe betrek je je medewerkers bij technologische vernieuwing? Doe mee aan dit SPDI-project!

29 juni 2023

Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze hun medewerkers mee kunnen nemen in digitalisering om de bedrijfsdoelen te realiseren en het werk aantrekkelijk voor hen en voor nieuwe medewerkers te houden. Een aanpak waarbij de machine de mens volgt – in plaats van andersom – kan daarbij helpen. Deze Digi-DI aanpak kan zorgen voor meer inzicht, enthousiasme en betrokkenheid bij de medewerkers voor de aankomende technologische veranderingen. 

Wil je dit jaar een impuls geven aan duurzame inzetbaarheid bij technologische vernieuwing? Dat kan! SPDI zoekt twaalf bedrijven die willen deelnemen aan het project ‘Effectiever inzetten van technologie/digitalisering’ om bedrijfsprocessen te optimaliseren en medewerkers meer duurzaam inzetbaar te maken bij de technologische veranderingen.

SPDI is een samenwerkingsverband van AWVN, FNV en CNV Vakmensen in het project ‘Sociale Partners Samen voor Duurzame Inzetbaarheid’ (SPDI). Het ministerie van SZW stimuleert deze unieke samenwerking tussen wetenschap en (advies)praktijk. Daarom zijn er aan de ondersteuning voor bedrijven geen kosten verbonden. Wel wordt medewerking in de vorm van tijdsinvestering gevraagd.

Wat levert deelname op?

  • Voorafgaand aan implementatie inzicht in de effecten van de (voorgenomen) technologie op organisatie, processen, kwantiteit en kwaliteit van werk (businesscase)
  • Meer enthousiasme en openheid voor nieuwe technologie
  • Hoger beleefde betrokkenheid bij en meer zeggenschap in het innovatieproces
  • Meer aandacht voor de kwaliteit van arbeid en duurzame inzetbaarheid
  • Snellere implementatie van de technologie

Met als uiteindelijk effect: snellere adoptie van de technologie, waarbij meer mensen bekwaam, gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Meer over SPDI en het project?

Meer weten? Kijk dan bij  SPDI – over ons

Lees meer over  de inhoud en opzet van de pilot in deze flyer. Meer weten over de aanpak of even doorpraten? Vul dan het contactformulier in. Een adviseur van SPDI neemt dan spoedig contact met je op.

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten