HR-themadagen: Behoud is het nieuwe werven! Kom ook!

20 april 2023
leestijd: 4 minuten

Jaarlijks organiseren de opleidingsfondsen (A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek) de HR-themadagen. De HR-themadagen zijn bedoeld voor HR-contactpersonen die informatie willen over actuele thema’s en willen sparren met HR-collega’s. Het thema voor dit jaar is ‘Behoud is het nieuwe werven’.

Behoud is het nieuwe werven

Binnen de technische branche is er een groot tekort aan werknemers. Personeel betrekken en behouden blijft ook in 2023 dé grote uitdaging voor onze bedrijven. Maar wat kunnen we doen om mensen te behouden voor het werken in de techniek? Tijdens de HR-themadagen wordt rondom dit onderwerp een interactief én inspirerend programma aangeboden. Met sprekers, keuze uit diverse workshops en verschillende netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de middag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.

Programma

09.30 uur              inloop
10.00 uur              centrale aftrap
10.05-12.00 uur   plenaire sessie door Lidewey van der Sluis
12.00-13.00 uur   lunch
13.00-15.15 uur    middagsessie met keuze uit 3 workshops
15.15 uur                centrale afsluiting

Plenaire sessie

Hoogleraar Strategisch Talent Management Lidewey van der Sluis: Talent is de sleutel tot strategisch succes

Talentmanagement houdt in dat je ervoor zorgt dat jouw organisatie kan blijven voortbestaan en dat je daarvoor de juiste mensen aantrekt en behoudt. Het gaat om vinden, binden en boeien. Maar ook om afvloeien, als mensen niet passen bij de missie, visie en strategie van jouw organisatie”, zegt Van der Sluis. “Talentmanagement begint in de boardroom: daar wordt de organisatiestructuur bepaald en wat voor mensen daar vervolgens bijpassen.”

Workshops

1. Aanpakkers: Verbeteren (coachend) leiderschap van mensen op leidende posities

Of je nu praat over chefmonteurs, montageleiders, voormannen of managers. De leiders in je organisatie bepalen hoeveel je uit je mensen haalt. Wil je dat de leiders uit je bedrijf meer uit hun mensen halen? Volg dan deze workshop.

2. Carmen van de Beek, Generatie-expert

Carmen van de Beek (1999) richtte op haar 16e haar bedrijf Peer Panels op. Het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat oudere generaties en jongere generaties elkaar telkens misliepen. Als koppelstuk tussen deze generaties helpt ze bedrijven met het boeien en binden van jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Generatie Y, Z en Alpha: ze weet er alles over te vertellen. Het koppelen van generatietrekjes aan marketinguitingen zorgt ervoor dat ze jongeren binnen no-time weet te boeien en te binden.

3. Kennissessie ondersteund door regiomanagers van verschillende opleidingsfondsen.

Onder leiding van een van de regiomanagers van de organiserende fondsen ga je met collega’s uit de verschillende branches in gesprek/discussie over je eigen ingebrachte onderwerpen. Ervaringen van de afgelopen jaren leren dat dit voor veel HR mensen, die vaak solistisch werken, als zeer waardevol wordt beschouwd.

Data Locatie Aanmelden
Maandag 5 juni 2023 Hoeven, Bovendonk VOL *
Maandag 19 juni 2023 Assen, Van der Valk VOL *
Dinsdag 5 september 2023 Eindhoven, Van der Valk VOL *
Maandag 2 oktober 2023 Ugchelen, Van der Valk VOL *
Maandag 9 oktober 2023 Oostzaan, Van der Valk VOL *
Donderdag 16 november 2023 Ridderkerk, Van der Valk VOL *

* Wil je in geval van een volgeboekte workshop vrijblijvend op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl met:
Naam en datum workshop
Voor- en achternaam
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Fonds (A+O Metalektro / OOM of Wij Techniek)
Eventuele dieetwensen
Zodra er een plek vrijkomt, nemen wij contact met je op.

Er is altijd veel animo voor de HR-themadagen, dus wacht niet te lang met inschrijven en wees er snel bij. Je aanmelding is pas definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Door de opzet van de dag is er maximaal ruimte voor 60 deelnemers per dag en maximaal 20 deelnemers per workshop.

Ben je na aanmelding verhinderd, laat dit dan svp op tijd weten. Afmelden kan tot twee weken voor aanvang van de themadag. Daarna brengen we een no-show fee van € 250,- in rekening. Uiteraard kun je je wel laten vervangen door een collega.

Heb je vragen over deze dag? Neem dan contact op met je regiomanager.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten