Kom ook naar de HR-themadagen!

12 mei 2022

Personeel betrekken en behouden, dat is dé grote uitdaging voor HR in 2022. Daarom organiseert A+O Metalektro samen met OOM en Wij Techniek zes HR-themadagen met als thema: Sterk werkgeversmerk.

Voor wie?

De dagen organiseren wij speciaal voor mensen die verantwoordelijk zijn voor HR. Voor de bedrijven die zijn aangesloten bij A+O, OOM of Wij Techniek is de dag kosteloos. Je kunt kiezen uit verschillende praktische workshops waar je meteen mee aan de slag kunt in je eigen bedrijf. Daarnaast is er tijdens deze dag volop gelegenheid om met collega’s uit vergelijkbare branches ervaringen te wisselen.

Diverse workshops

Je kunt kiezen uit verschillende workshops zoals ‘Recruitment & social media, door Jako van Middelkoop’, ‘Bouwen aan de sterk werkgeversmerk, door Sascha Murk’,  ‘Aan het werk met jong talent, door Youngworks’ en is er een Kenniskring netwerkmoment.

  • Recruitment & social media

Recruitment en communicatie gaan al jaren hand in hand. Voor sommige begon het met zoeken op vacaturepagina’s in de zaterdagkrant, of zoeken op vacaturewebsites als Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

Inmiddels is de manier van communicatie aan het veranderen en moet je als werkgever zorgen voor naamsbekendheid. Het aanbod van vacatures is zo groot dat het lastig kan zijn om op te vallen op vacaturewebsites en veel sollicitanten bezoeken deze sites niet meer. Daarom moet jouw potentiële sollicitant jouw naam al kennen voordat hij of zij opzoek gaat naar een nieuwe baan.

Gelukkig zitten meer dan 10 miljoen Nederlanders dagelijks op Social Media, de bron voor jou om aan te boren of verder uit te breiden voor nieuw talent. Dit gaat verder dan de standaard vacaturetekst, wil je weten hoe je toegang krijgt tot die meer dan 10 miljoen Nederlanders? Kom dan naar de workshop recruitment & social media.

  • Bouwen aan een sterk werkgeversmerk. De juiste medewerkers vinden en aan je binden

Er moet de komende jaren ontzettend veel verduurzaamd, gebouwd en onderhouden worden. Een mooie uitdaging voor alle installateurs in Nederland. Er is alleen wel een probleem: het tekort aan (technische) vakspecialisten in de branche is nijpend. Door andere bouwwijzen en technologische ontwikkelingen zijn bovendien steeds meer nieuwe specialismen nodig en door vergrijzing is er veel vraag naar jong talent dat de branche niet altijd weet te vinden. Bedrijven staan voor een enorme wervingsopgave én de opgave om de mensen die fantastisch werk leveren binnen te houden. Dat roept de vraag op: hoe doe je dat?

Tijdens een interactieve workshop word je stap voor stap meegenomen over hoe je kan bouwen aan een sterk werkgeversmerk. Daarbij krijg je inspirerende voorbeelden te zien uit de installatiebranche. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten voor je eigen bedrijf.

  • Aan het werk met jong talent

De jongste generatie medewerkers – ‘Generatie Z’ – stelt nieuwe eisen aan werk. Persoonlijke groei, jezelf zijn en gelijkwaardigheid vinden ze belangrijk. En: impact hebben op de organisatie. Daarmee brengen ze nieuwe onderwerpen in voor de organisatie.

Niet dat je als organisatie alles anders moet gaan doen. Maar het is nuttig om jonge medewerkers hierin goed te begrijpen en te begeleiden.

Hoe speel je als HR-medewerker in op deze behoeften? Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf? In de workshop ‘Aan het werk met jong talent’ geeft Youngworks je direct inzicht in de drijfveren van de jongste generatie én biedt concrete tips voor jou als HR-medewerker.

  • Kenniskring netwerkmoment

Een HR- themadag is ook hét moment om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten. Enkele regio’s zijn al bekend met HR- kenniskringen. Op deze middag kun je aansluiten en zelf onderwerpen aandragen waarover je input van vakgenoten zou willen ontvangen. Deze onderwerpen worden na aanmelding op voorhand uitgevraagd. De sessie wordt begeleid door een regiomanager van de fondsen met affiniteit én ervaring binnen HR.

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven.

 

14 juni 2022 Van der Valk hotel Veenendaal
28 juni 2022 Van der Valk hotel Ridderkerk
5 juli 2022 Het Turfschip Etten-Leur
13 september 2022 Van der Valk hotel Eemnes
27 september 2022 Van der Valk hotel Assen
11 oktober 2022 Brainport Industries College Eindhoven
12 oktober 2022 Van der Valk hotel Breukelen

A+O contactpersoon

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten