Meer dan 25 miljoen keer bekeken: makervideo’s gaan “viral”

18 december 2023
leestijd: 3 minuten

Meer dan 25 miljoen keer zijn ze al bekeken: de video’s van de speciale A+O-campagne ‘Makers van de toekomst’. Verrassend: de filmpjes om samen de branche te promoten bereiken bijna evenveel mannen (55 procent) als vrouwen (45 procent). Scoort jouw bedrijf er ook al mee? De eerste resultaten op een rij.

Veel jonge ‘klikkers’

Opvallend is dat op sociale media (Facebook, Tiktok, Instagram en YouTube) vooral jongeren tussen de 11 en 26 jaar klikken op de online advertenties. Dat is goed nieuws. Het eerste doel van onze campagne is potentiële nieuwe makers nieuwsgierig en enthousiast maken voor het vak. Uit de clicks en views zien we: hun interesse is gewekt!

Top 3 best bekeken

De top 3 best bekeken video’s is ‘Hoe wordt een vrachtwagen gemaakt’, ‘De toekomst van waterstof als brandstof’ en ‘Hoe wordt een melkrobot gemaakt’. Op ons YouTube-kanaal vind je deze en alle andere A+O-video’s. Neem een kijkje en (re)post ze gerust.

Helft metalektro ontdekt campagnekit

Maar liefst de helft van alle bij A+O aangesloten bedrijven heeft de professionele campagne-toolkit al gedownload en gaat ermee aan de slag. Want jullie bedrijf kan namelijk zelf ook een eigen video maken om bijvoorbeeld personeel te werven. Heb jij nog niet gekeken? Ga eenvoudig aan de slag met dit speciaal voor de A+O metalektro ontwikkelde video- en campagnemateriaal. Voeg je eigen teksten en logo toe en start met de promotie van jouw bedrijf. Download hier de toolkit.

Benieuwd: wat heb jij gemaakt?

Natuurlijk zijn we ontzettend nieuwsgierig naar jullie ervaringen met de toolkit. Wat heb jij ermee gemaakt? Deel jouw mooiste producties met ons! Stuur een e-mail aan m.lancel@ao-metalektro.nl en je zit er deze winter warmpjes bij. We verloten onder de inzenders namelijk een heerlijke fleecedeken met eigen logo!

En de winnaar is …

Wie heeft er stalen zenuwen? In de Stalen Zenuwen Quiz gaan collega-duo’s uit metalektrobedrijven een dubbele challenge aan: op hoeveel kennisvragen geven ze het goede antwoord, terwijl de één op een trilplaat staat en de ander een zenuwspiraal bedient? In december maken we de winnaars met stalen zenuwen via onze social media bekend. Kijk hier of jij of je collega erbij zit.

Einde campagne, of …

Eind januari 2024 evalueren we de campagne. Dan kijken we ook hoe we verder gaan om de sector nog meer gezicht te geven. Wordt vervolgd dus. Blijf ondertussen delen, maken en posten. Samen zetten we onze mooie sector op de kaart!

Meer weten, delen of meedoen?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over de sector.

Ter inspiratie / alle berichten