De techniek samen de crisis door

14 juni 2021
Werknemers, zzp’ers, uitzendkrachten en mbo-studenten uit Utrecht en Gooi en Vechtstreek die werkzaam zijn in een technische sector maar hun baan (dreigen te) verliezen, kunnen loopbaanbegeleiding aanvragen. De begeleiding wordt geboden vanuit het project ‘de techniek samen de crisis door’ van het Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort, Gooi & Vechtstreek. Aanvullend op de loopbaanbegeleiding zijn bij het Servicepunt sollicitatievouchers, scholingsvouchers en oriëntatievouchers aan te vragen.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden gelden voor de begeleiding:

  • De werkzoekende in de techniek moet in de 6 maanden voorafgaand aan de melding bij het Servicepunt zijn of haar baan, opdracht, stage of leerwerkplek zijn verloren. Bbl- en bol-studenten kunnen ook een melding doen wanneer ze als nieuwe student op zoek zijn naar een stageplaats of leerwerkplek in de techniek.
  • De zijinstromer heeft een uitkering of komt uit een krimpsector zoals de horeca of detailhandel.
  • De kandidaat woont, werkt of heeft een economische binding met de Provincie Utrecht of de arbeidsmarktregio Gooi & Vechtstreek (Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren).

De vouchers kunnen aangevraagd worden wanneer:

  • de kandidaat door de screening van het Servicepunt is gekomen; en
  • begeleiding van een loopbaan- of arbeidsmarktcoach heeft.

Voor de scholingsvoucher gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  • De voucher wordt aan een opleidingsdoel besteed dat direct bijdraagt aan het vergroten van de (technische) arbeidsmarktkansen en inzetbaarheid van de kandidaat.
  • De voucher mag gecombineerd worden met andere scholings- en ontwikkelingsregelingen.
  • Facturen van 15-7-2021 en later worden niet in behandeling genomen.

Vergoeding

Er wordt begeleiding geboden bij het zoeken naar nieuw werk. Deze begeleiding bestaat bijvoorbeeld uit coaching bij het verwerken van ontslag, hulp bij het opstellen van een CV en zoekprofiel, sollicitatieworkshops en actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk.

Wanneer de geboden begeleiding onvoldoende resultaat oplevert, zijn aanvullend drie verschillende vouchers beschikbaar:

  • De sollicitatievoucher kan aangevraagd worden wanneer de aangeboden begeleiding niet afdoende is. De voucher kan ingezet worden voor het volgen van sollicitatieworkshops en actieve ondersteuning bij het zoeken naar werk.
  • De scholingsvoucher kan aangevraagd worden wanneer na de begeleiding door een arbeidsmarkt- of loopbaancoach blijkt dat scholing nodig is voor het vergroten van de arbeidsmarktkansen op korte termijn.
  • De oriëntatievoucher is bedoeld voor zijinstromers uit andere branches dan de techniek. Zij kunnen na overleg met een loopbaancoach een oriëntatievoucher inzetten om beter inzicht te krijgen in de techniekbranche.

Er kan een op maat gemaakte combinatie van deze vouchers ingezet worden met een maximumbedrag van € 2.500,- per kandidaat.

Aanvragen

Voor de loopbaansupport kan contact opgenomen worden met het Servicepunt Techniek Utrecht, Amersfoort, Gooi & Vechtstreek.

Openstelling

Het project is op 1 juli 2020 gestart. De voorlopige einddatum is 7 juli 2021. 

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal: 

info@vergoedingenwijzermetaal.nl. 

Meer informatie en relevante formats/documenten

Meer informatie is hier te vinden.

Datum14-06-2021
Beschikbaar vanaf14-06-2021
Beschikbaar tot14-07-2021
Ter inspiratie / alle berichten