Voucherregeling jongeren Groningen of Noord-Drenthe

18 juni 2024
Wanneer u een jongere werknemer tussen de 18 en 27 jaar uit de Groningen of Noord-Drenthe een kans biedt om in de praktijk te leren en/of werkervaring op te doen, kunt u hiervoor een zogenaamde jongerenvoucher aanvragen. De bijdrage per voucher bedraagt € 2.500,-. Ook kunnen aan de werknemer via de werkgever extra kosten tot maximaal € 500,- vergoed worden.

Voorwaarden

De Jongerenvoucher kent de volgende voorwaarden:

  • De jongere is minimaal 18 jaar en maximaal 26 jaar oud en staat als werkzoekende ingeschreven bij UWV of gemeente.
  • De jongere woont in Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Het Hogeland, Delfzijl, Groningen, Westerkwartier, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, Noordenveld, Slochteren of Tynaarlo. In de stad Groningen geldt de regeling dus niet. Waar uw bedrijf gevestigd is maakt niet uit.
  • U biedt de jongere een reguliere baan voor minimaal 24 uur per week, een bbl-plek of een andere leerwerkplek.
  • Het arbeidscontract voor een reguliere baan is voor minimaal 6 maanden en 24 uur per week. Bij een bbl-plek wordt het arbeidscontract voor het gehele schooljaar (minimaal 9 maanden) en minimaal 20 uur per week afgesloten.
  • Als er extra kosten zijn, zoals kosten voor extra begeleiding, reiskosten, studieboeken of werkkleding, kan hiervoor een extra bedrag worden aangevraagd.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt € 2.500,- per jongerenvoucher. Voor de extra kosten kan maximaal € 500,-worden aangevraagd. De aanvraag dient voor aanvang van het dienstverband te worden ingediend. De gemaakte kosten moeten achteraf aangetoond worden (kopie bewijsstukken opsturen).

Aanvragen

Aanvragen kan bij uw gemeente. Hier is ook het declaratieformulier verkrijgbaar. Aanvragen kan zo lang de voorraad strekt (op=op).

Openstelling

De jongerenvoucher is een tijdelijke regeling, maar er is geen einddatum bekend. Aanvragen kan zo lang de voorraad strekt (op=op).

Contact

Voor meer informatie over deze regeling kunt u per mail contact opnemen met de Helpdesk Vergoedingenwijzer Metaal:

info@vergoedingenwijzermetaal.nl.

Meer informatie en relevante formats/documenten

Voor meer informatie. 

 

Beschikbaar tot24-11-2020
Ter inspiratie / alle berichten