Bijscholen zij-instromers (BZI)

Looptijd: t/m 31 december 2024

Ontwikkel zij-instromers en ontvang vergoeding voor interne en externe scholing

Door zij-instromers op te leiden boor je een hele nieuwe doelgroep voor je vacatures aan. Dit vergt alleen vaak nog wel (bij)scholing. Met de regeling ‘Bijscholen zij-instromers’ helpt A+O Metalektro je hierbij. Maak je zij-instromers startklaar voor je bedrijf, dan ontvang je €3.000 per werknemer. Dit geldt voor zowel interne als externe scholing of een combinatie van beiden. Genoeg mogelijkheden om de zij-instromer te leren wat nodig is om aan te slag te kunnen in je bedrijf.

Durf jij anders te kijken naar de arbeidsmarkt? Investeer dan in de ontwikkeling van mensen buiten de sector en ontdek nieuwe talenten.

Voor wie?

Voor bedrijven die aangesloten zijn bij A+O Metalektro.

Zo werkt het

Technische vakmensen zijn schaars en het aantal studenten aan een technische opleiding neemt nog niet overal toe. Een nieuwe benadering van de arbeidsmarkt is nodig om toekomstbestendig te kunnen zijn. Zij-instromers opleiden past goed in deze nieuwe benadering.

Voor iedere zij-instromer die je in dienst neemt en bijscholing aanbiedt ontvang je maximaal €3.000. Het kan gaan om zowel een intern als extern bijscholingstraject, of een combinatie van beiden. Denk aan werkplekleren, in- en externe trainingen, workshops en coaching.

Praktische info

  • Looptijd t/m 31 december 2024.
  • De vergoeding geldt niet voor algemene inwerkactiviteiten (rondleidingen, kennismaken met collega’s) en kan niet gecombineerd worden met ‘van-werk-naar-werk-trajecten’ binnen de Metalektro.
  • De vergoeding kan één keer per werknemer worden aangevraagd, met een maximum van 5 werknemers per bedrijf.
  • De werknemer moet een contract van minimaal zes maanden hebben en daarvoor niet in de Metalektro gewerkt hebben.
  • Voer in de aanvraag de kosten van zowel interne en eventuele externe kosten samen op.
  • Geef bij declaratie van interne kosten een kostenspecificatie (zie document onderaan de pagina) van de intern ingezette bijscholingscapaciteit.
  • Lever bij de declaratie van externe kosten de ingediende factuur aan.  

Aanvragen

Voorwaarden

Ter inspiratie / alle berichten