Draag bij aan goed onderwijs voor medewerkers van morgen

Om voldoende docenten met de juiste technische kennis te hebben, is het Scholingstraject ‘Hybride docent’ opgezet. In dit scholingstraject worden ervaren en gemotiveerde vakmensen binnen een jaar opgeleid tot assistent-docent (instructeur) voor technische vmbo’s en roc’s. Op deze manier krijgen vaktechnici de kans hun kennis door te geven én bij te dragen aan het oplossen van het lerarentekort.

Wil je bijdragen aan goed en up-to-date onderwijs voor je medewerkers van morgen? Meld je dan aan bij één van de contactpersonen in je regio!

Regionale projectleiders/contactpersonen:

Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht
Hans Haring
h.haring@rbpi.nl
06 – 51 29 24 82

Noord-Holland
Herman Veldman
herman@cotv.nl
06 – 40 20 15 96

Zuid-Holland
Rian van Noord
rianvannoord@live.nl
06 – 21 83 99 39

Noord-Brabant, Zeeland & Limburg
Marianne van Meel
m.vmeel@rbpi.nl
06 – 11 19 25 16

Aanbod A+O

A+O vergoedt de opleidingskosten voor het behalen van het Pedagogisch Didactisch Diploma (PDD) om als assistent-docent aan de slag te kunnen. Tevens vergoedt A+O de verletkosten aan je werkgever tot een maximum van €8.000,-.

Belangrijk om te weten:

 • Dit opleidingstraject biedt een ongekende ontwikkelkans, zowel voor jou als voor je toekomstige studenten. Zo leer je in de opleiding:
  • (technische) kennis, vaardigheden en attitudes over te dragen;
  • scholingsactiviteiten te organiseren;
  • trainingen en cursussen te verzorgen;
  • medewerkers en studenten te coachen;
  • lesmateriaal te ontwikkelen; en
  • zelfstandig werken te begeleiden.
 • Het PDD geeft vrijstelling voor onderdelen van de 2e graads lerarenopleiding.

Voor wie?

Je moet een afgeronde technische opleiding op mbo-4 niveau (voorkeur hbo) hebben en een hbo werk- en denkniveau. Je bent gemotiveerd om in eerste instantie stage te lopen binnen het onderwijs en in een later stadium gastlessen en workshops te verzorgen. Het opleidingstraject volg je bij een hogeschool. Voor de opleiding ben je gedurende één schooljaar gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar.

Declareren?

Download hieronder het declaratieformulier voor de verletkosten.

Vragen?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met één van de projectleiders in de regio of met Marion Steinbuch, projectleider bij A+O via m.steinbuch@ao-metalektro.nl of telefoonnummer 06 – 30 19 35 44.  Je kunt ook je regiomanager benaderen.

* Zodra het budget is uitgeput wordt de aanvraagmogelijkheid voor deze regeling gesloten.

Rob Bloks - Coördinator Praktijkopleider bij VDL Groep

“De vraag naar gekwalificeerde vakmensen is momenteel groter dan het aanbod. Vandaar dat VDL zich richt op het opleiden van zij-instromers. Onlangs startte het bedrijf in samenwerking met het mbo-onderwijs met een lasklas en een mechatronicaklas, ondersteund door de ‘Pilotregeling trainen en begeleiden zij-instroom’ van A+O.”

Ter inspiratie / alle berichten