Sociale vaardigheden (SV)

Looptijd: t/m 31 december 2024

Werknemers met sociale vaardigheden voor vandaag en morgen

Sociale vaardigheden zijn de vaardigheden die we gebruiken in de omgang met andere mensen. We hebben onze sociale vaardigheden nodig om op een positieve manier met collega’s, vrienden of familie om te gaan. Daarnaast verandert onze sector snel. Verandering biedt kansen, maar vraagt ook iets van werknemers. Flexibiliteit, samenwerken, goede communicatie en nadenken over de loopbaan bijvoorbeeld. Aan de slag gaan met sociale vaardigheden is daarom belangrijk voor de ontwikkeling van de werknemers.

Met de regeling ‘Sociale vaardigheden” helpt A+O Metalektro de werknemers bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Jouw bedrijf ontvangt voor iedere werknemer een vergoeding van maximaal € 1.250 voor een externe training, cursus of coaching op het gebied van sociale vaardigheden. Wat deze regeling extra aantrekkelijk maakt is dat het geldt voor alle werknemers, op alle niveaus.

Voor wie?

Voor werknemers van bedrijven die aangesloten zijn bij A+O Metalektro.

Zo werkt het

Je kiest samen met de werknemer een externe opleider. A+O vergoedt vervolgens de externe kosten tot maximaal € 1.250.

De ontwikkeling bestaat uit trainingen, cursussen of coaching over:

  • Inzicht in de loopbaan, bijvoorbeeld door een loopbaanadvies of een loopbaancheck.
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden, zoals communiceren, samenwerken, presenteren, gespreksvaardigheden, leiderschap en coaching, taaltrainingen, beïnvloeden en onderhandelen en (praktisch) leidinggeven.

Praktische info

  • Looptijd t/m 31 december 2024
  • De training moet zelfstandig worden gegeven en niet onderdeel zijn van een andere training.
  • Trainingen gericht op sociale vaardigheden die verplicht zijn voor een audit zijn uitgesloten.
  • Verplichte (veiligheids-)trainingen/cursussen vanuit het bedrijf, zoals BHV, EHBO, VCA zijn uitgesloten voor vergoeding.
  • De vergoeding geldt niet voor technische trainingen. Dit geldt ook voor trainingen waarbij de ontwikkeling van sociale vaardigheden slechts een onderdeel is van een training zoals bij lean-, Nevi- of salestrainingen.
  • Stuur bij het declareren altijd de factuur van de training of cursus mee, waarbij uit de omschrijving van de training blijkt dat de training over sociale vaardigheden gaat.

Aanvragen

Voorwaarden

Ter inspiratie / alle berichten