Van Werk Naar Werk 1 t/m 10 medewerkers (gesloten)

Looptijd: 1 januari 2021 t/m 31 december 2021*

Het budget voor deze regeling is uitgeput en de aanvraagmogelijkheid is
per 1 september 2021 gesloten. Je kunt nog wel gebruik maken van de (tijdelijke) subsidiemaatregel NL leert door: Van werk naar werk

Aanbod voor metalektrobedrijven

A+O biedt medewerkers die het metalektrobedrijf om welke reden dan ook verlaten ondersteuning bij het vinden van ander werk binnen of buiten de sector. Doel van het aanbod is werkloosheid te voorkomen en medewerkers te behouden voor de (technische) arbeidsmarkt. Per medewerker vergoedt A+O 90% van het Van-Werk-Naar-Werk-traject (VWNW) tot een maximum van € 3.000,-. Dit bedrag kun je besteden aan begeleiding en indien gewenst scholing.

Goed om te weten

 • Je bedrijf kiest zelf een uitvoerder voor de VWNW-trajecten.
 • Je meldt medewerker(s) aan bij A+O en kiest (per medewerker) voor een uitvoerder.
 • Je bedrijf en de uitvoerder zorgen voor de intake en uitvoering van het traject (begeleiding/scholing van de medewerker).
 • Je bedrijf declareert na afloop van het traject per medewerker bij A+O 90% van de kosten voor dit traject tot een maximum van € 3.000,- per medewerker.

Voorwaarden

 1. Per werkgever geldt een maximum van 10 aanvragen tot en met 31 december 2021.
 2. Het VWNW-traject bestaat uit begeleiding en daarnaast eventueel scholing tot een maximum van € 3.000,- per medewerker.
 3. Je bedrijf benadert zelf een uitvoerder voor de uitvoering van het traject.
 4. De aangemelde medewerker(s) moet(en) ten tijde van de aanvraag van het VWNW-project in dienst zijn bij je bedrijf (niet op detacherings- of uitzendbasis). Dit kan A+O controleren, bijvoorbeeld door een loonstrook of ander bewijs op te vragen waarmee het dienstverband ten tijde van de aanvraag wordt aangetoond. Als je als werkgever bij controle de gevraagde documenten niet kunt overleggen, behoudt A+O Metalektro zich het recht voor om de goedkeuring voor deze aanvraag in te trekken en de gemaakte kosten in rekening te brengen.
 5. Je vraagt de vergoeding aan voorafgaand aan de start van het traject. Het traject start bij de intake. Als er geen intake wordt gehouden, dan start het traject bij het eerste gesprek tussen medewerker en gekozen uitvoerder. De intake/het eerste gesprek is binnen 3 maanden na goedkeuring van de aanvraag.
 6. Het VWNW-traject voor de betreffende medewerker(s) start met een intakegesprek met de gekozen uitvoerende partij. Wanneer er geen intake wordt gehouden, start het traject bij het eerste gesprek tussen medewerker en gekozen uitvoerder.
 7. De VWNW-trajecten (begeleiding en indien gewenst scholing) worden uitgevoerd binnen 12 maanden na start.
 8. De beoordeling van de aanvragen voor deze regeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Budgetuitputting kan reden zijn voor afwijzing van de aanvraag.
 9. Voor medewerkers die deelnemen aan een VWNW-traject kan, voor de binnen deze regeling aangevraagde activiteit(en), geen gebruik gemaakt worden van andere externe subsidieregelingen en/of andere regelingen en vergoedingen van A+O.
 10. Voorfinanciering van de kosten vindt plaats door je bedrijf. Btw op externe kosten kun je niet declareren.

Aanvragen?

De aanvraagmogelijkheid is gesloten per 1 september 2021.

Declareren?

Klik hier om te declareren. Doe dat binnen 3 maanden nadat het traject is afgerond. Voeg de volgende bijlage(n) toe:

 • Een kopiefactuur van externe uitvoerder(s). Hierop zijn ook je bedrijfsnaam vermeld, de uitgevoerde activiteiten, de uitvoeringsperiode, de naam van de betreffende medewerker.

(*) De aanvraagmogelijkheid sluit wanneer het maximum budget is bereikt.

Ter inspiratie / alle berichten