Workshop Recruitment

Looptijd: 1 april t/m 31 december 2023

De juiste werknemers werven, hoe doe je dit? Gebruik je bijvoorbeeld de juiste wervingskanalen? En spreek je in de vacatureteksten de taal van het talent die je hoopt te bereiken? Werven jullie nog via een brief en cv of kunnen kandidaten ook reageren via bijvoorbeeld Whatsapp? En welke vormen van werven en solliciteren zijn er nog meer mogelijk? A+O laat je zien wat er allemaal mogelijk is en helpt je hiermee op weg! Volg de workshop en sluit aan bij het adviesgesprek. 

Aanbod A+O

Bij A+O aangesloten bedrijven kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop ‘Recruitment’. Ter opvolging van de workshop kun je deelnemen aan een regionaal adviesgesprek. Zowel de workshop als het adviesgesprek wordt uitgevoerd door Jako van Middelkoop van Team Legend.

Over de workshop ‘Recruitment’
In de workshop recruitment neemt Team Legend je mee in hoe je het beste jouw recruitmentproces vorm kan geven of verbeteren. Je loopt het recruitmentproces van A-Z door en staat stil bij onderwerpen als:

 • Winnen met een krachtige vacaturetekst.
 • Welke kansen biedt social media voor meer en betere sollicitaties.
 • Artificial Intelligence in recruitment, is het een hype of kunnen we er niet meer omheen?
 • Kandidaten interviewen; iedereen kan het of kan iedereen het?

Heb je moeite met het vinden van kandidaten of komt er een grote uitdaging aan voor het vinden van personeel? Dan biedt deze workshop jou praktische handvatten om direct van start te gaan. De workshop duurt 4 uur en vindt plaats op basis van open inschrijving. De exacte data en locaties vind je onder ‘Aanmelden’.

Over het regionale ‘Recruitment’-adviesgesprek
Geïnspireerd door de workshop en hier met andere bedrijven over doorpraten? Dat kan tijdens het recruitment-adviesgesprek. In een kleine groep deel je kennis en ervaring met de andere deelnemers. Samen met een regiomanager en de trainer ga je dieper in op de onderwerpen die tijdens de workshop besproken zijn. Het doel hiervan is deze onderwerpen praktisch uitwerken met voorbeelden en acties. Daarnaast zijn ideeën en ervaringen van de deelnemers erg waardevol.

Het gesprek duurt 2 uur en vindt plaats in je regio, samen met minimaal 2 andere regionale bedrijven. De datum en locatie wordt met Team Legend afgestemd. Kijk voor meer informatie bij ‘Aanmelden’.

Belangrijk om te weten

 • Deelname is alleen mogelijk voor werknemers die vallen onder de cao Metalektro van bij A+O aangesloten bedrijven.
 • Je kunt de workshop via open inschrijving volgen. Je meldt je aan via de aanmeldlink (zie kopje ‘Aanvragen’). Per aangesloten bedrijf kunnen maximaal 12 medewerkers deelnemen.
 • Voor het adviesgesprek dien je een aanvraag in via Mijn A+O. Per aangesloten bedrijf wordt maximaal 1 adviesgesprek vergoed.
 • Zowel de workshop als het adviesgesprek richten zich op HR-medewerkers.
 • Voor het adviesgesprek geldt dat je bedrijf zelf de kosten betaalt en daarna maximaal € 450,- declareert bij A+O. De btw op deze kosten kun je niet aan ons doorberekenen.
 • De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
 • Voor de regiogesprekken geldt een minimum van 3 deelnemende bedrijven.
 • Voorwaarde voor deelname aan het adviesgesprek is dat je eerst de workshop hebt gevolgd.
 • Deelname is kosteloos, maar niet geheel vrijblijvend. Bij annulering behoudt A+O zich het recht voor om (een gedeelte van) de gemaakte kosten bij je bedrijf in rekening te brengen.
 • Aanmelden voor deelname aan dit aanbod kan gedurende de looptijd van de regeling en zolang er voldoende budget beschikbaar is. De door A+O ontvangen aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aanvragen

Workshop ‘Recruitment’
Deelname aan de workshop gaat via open inschrijving. Je kunt je hier eenvoudig voor aanmelden via onderstaande inschrijfformulieren.

Datum Locatie Tijd Aanmelden
29 juni 2023 Van der Valk, Ridderkerk 10.00 – 12.30 uur Je kunt je niet meer aanmelden
5 oktober 2023 Fletcher Hotel De Reiskoffer, Bosschenhoofd 9.00 – 12.30 uur Je kunt je niet meer aanmelden
10 oktober 2023 Postillion, Deventer 8.30-12.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
7 november 2023 Van der Valk, Amersfoort 8.30 – 12.00 uur Je kunt je niet meer aanmelden
14 november 2023 Van der Valk, Assen 13.00 – 16.30 uur Je kunt je niet meer aanmelden

 

Het regionale ‘Recruitment’-adviesgesprek
Dien je aanvraag minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voor de startdatum van het adviesgesprek in.

Klik op de onderstaande button om je eenvoudig aan te melden.

Daarna neemt Jako van Middelkoop van Team Legend contact met je op.

Declareren

Het adviesgesprek declareer je via Mijn A+O. Let op: doe dit uiterlijk binnen 4 weken na afloop van het gesprek. Stuur bij de declaratie de factuur van de training mee. Op de factuur staan verplicht de volgende gegevens:
– naam werkgever;
– naam medewerkers;
– uitgevoerde activiteit;
– uitvoeringstermijn.

Tip: stem de factuur vooraf met Team Legend af. Zo voorkom je vertraging bij de declaratie.

Na ontvangst van een declaratie krijg je van ons bericht. Belangrijk is dat je declaratie volledig is. Op het declaratieformulier staat vermeld wat je moet meesturen. Hebben we niet alles van je ontvangen? Dan nemen we je declaratie niet in behandeling. Vanzelfsprekend laten we je weten welke gegevens ontbreken. Je kunt vervolgens, binnen de indientermijn van de regeling, een nieuwe declaratie indienen.

Ter inspiratie / alle berichten